Ett rejält matbord – och att matcha med rätt stolar

Redan innan vi flyttade in började tankarna på hur vi bäst skulle nyttja det stora matrummet. Det skulle utan problem rymma ett rejält långt matbord med många fasta matplatser och härligare finns ju bara inte. Men hur ska man kunna välja?

Man kan ju antingen utgå ifrån snygga stolar och så hitta ett passande bord till dem. Jag gillar både klassiska pinnstolar som Hays J104…

…eller klassiska Eames.

Sen måste ju matbordet passa till som sagt. Eller om man börjar i den andra änden och förälskar sig i ett bord och sedan anpassar stolarna efter det? Jag älskar grova träbord med kryssben, vita förstås (till skillnad från nedan) och med ram. T.ex Basis snickeri i Dalarna tillverkar i de exakta mått man vill ha.

Image description

…eller för den delen nättare, som Hay Loop Stand Table.

hay-loop-stand-table

Nej, det kommer inte tas något beslut om bord i år direkt, och på nyårsafton då vi verkar bli så mycket som 12 vuxna får det bli till att låna bord och stolar av grannar. Kanske har vi lyckats ta ett beslut till nästa nyår? VI får väl se.

Du får gärna inspirera mig med en snygg matplats!

IMG_5505

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/f76/9568551/files/2014/12/img_7089.jpg
Såhär ser den ut idag. Jag gillar vårt bord men vill ha ett större, och jag gillar stolarna men de är om möjligt ännu mer slitna än bordet.