Ja, för Dalarna är ju just hemmaplan för mig, som är uppvuxen där…

Tänk att jag åkt till andra sidan världen för att göra mina mesta äventyr. Som i att falla handlöst i ett Canyon Swing på Nya Zeeland och på samma ställe göra rafting av allra mest utmanande typ. För att nämna några av de ganska många saker jag gjort på resor som fått min mamma att fråga min omgivning om jag “tappat vettet totalt”.

20111125-224431.jpg
Grejen är att man behöver ju faktiskt inte åka så långt för att hitta roliga äventyrsaktiviteter, och jag är riktigt sugen på att testa på något roligt hemmavid i sommar. På Dalarnas Äventyr finns förslag på ett gäng aktiviteter man kan göra, förslagsvis ihop med ett gäng kompisar. Forsränning av olika slag, höghöjdsbana, riverboard mm.
Är du lite mindre äventyrslysten av dig så kanske dressintrampning, bäversafari eller bastuflotte låter mer tilltalande…

battambang-dressin

Såhär såg det ut när vi åkte en form av dressin i Battambang, Kambodja. Vi mötte ett gäng som hade kossor på sin dressin. De vann, vi fick packa om. De som kom strax innan som hade hela släpet fullt med matvaror – alltså kartonger och kassar så det motsvarade flera kubik – fick däremot plocka av allt. Där smällde västerlänningar med ett gäng motorcyklar högre. Tufft med tvåvägstrafik på en enkel järnväg.

Det kanske inte behövs en jorden-runt-resa eller en möhippa för att göra lite extra roliga och smågalna saker. Lite kreativitet och ett gäng med sug att testa något nytt kan ju räcka. Någon som är på..?

Write A Comment