Till Miami med American Airlines; Från London till Miami via Grönland

När vi bestämde oss för att resa till Miami med American Airlines hade vi kanske inte sett framför oss en rutt via Grönland – men jo. Tydligen behövde man köra en ”liten” omväg pga något väderrelaterat men till Miami tog vi oss iallafall utan någon större försening – bra så, mastigt nog med närmare 10 timmars flyg. Däremot är jag tacksam över de helt fantastiska vyerna över Grönland! Jag bara måste åka dit någon dag!

Att tänka på vid val av flygbolag till Miami

Vi var väldigt fundersamma innan kring vilket flyg vi skulle ta men det landade till slut på British Airways/American Airlines. Inget superbolag direkt, AA alltså, men några faktorer avgjorde att vi valde att resa till Miami med American Airlines:

– Norwegian (som vi först tänkt åka med) hade lite för dåligt rykte både gällande Dreamlinerns barnsjukdomar och punktlighet. Få avgångar kändes också lite osäkert med tanke på ev förseningar – vi har hört om personer som pga det blivit fast i flera dagar. När vi dessutom lade på bagage + mat åt alla kröp biljetterna upp till ett pris på ungefär 5-6000:- mer än de biljetter vi sedan köpte. Så direktflyg i all ära men vi valde bort det.

– Vi ville inte flyga med mellanlandning i USA. De innebär att man behöver hämta ut bagage och gå igenom säkerhetskoll och i princip full check-in igen. Jobbigt!

– De flesta bolag som körde sträckan (många) var av samma typ, dvs tyvärr inte de bästa bolagen man kan välja på. Same same but different. Mellanlandning i London ut och Madrid hem fick funka rent tidsmässigt, då stoppen enligt schema är lagoma 1-2 timmar. Priset var löjligt bra, betalade vi ca 15000 för hela familjen om 4 ToR tror jag.

Vår mellanlandning i London var dock lite småjobbig. USA-formaliteterna ni vet. Handbagage-security (såklart), utfrågningar, ny incheckning (dock ej bagaget som åkte direkt hela vägen), och allmänt köande och uppvisande av pass och boardingkort galet många gånger. De två timmarna krympte snabbt till några minuters marginal till gaten.

American Airlines var annars faktiskt inte så illa som jag trott. Maten okej om än inte bra (inte lika fruktansvärd som Lufthansas), benutrymmet bra, personalen trevlig och underhållningssystemet bjöd på några nyare filmer iallafall. Inget Quantas direkt (vad de är grymma!) men det har vi ju inte direkt betalat för heller.

Barnen som somnade sent igår och rycktes upp okristligt tidigt sov bort en del av flighten – Stella ett par timmar och Max närmare 5 (12-17 egen tid, känn på den)… Vi hoppas det kommer hjälpa jetlaggen, bra om de och vi kan hålla lite längre ikväll och vara i hyfsad fas när vi vaknar imorgon bitti.

IMG_6012.JPG