Jag har flera gånger tidigare tipsat om en smidig bilstolskudde – SitSac. Den säljs till bäst pris på M by Mekonomen och nu säljs den dessutom extra billigt. Det nedsatta priset på 250:- är ett riktigt kap! Även om ryggsäcken inte rymmer några mängder så är funktionen supersmidig och jag gillar att själva bilstolskudden går att ha på ryggen som en ryggsäck. På vår resa i vintras hade vi med en sån här stol som vi checkade in på flygresorna som ena barnets kolli. Stella hade under resan den uppblåsbara men den gillar jag inte alls lika mycket – se jämförelse i länken.

20140302-224254.jpg
Den gröna som funnits i hushållet i ett par år har nu kompletterats med en blå. För ni vet, reser man så reser man. Då kör man säkrast och bästa möjliga. Tyvärr inte säkraste och bästa i världen. Det är typ ett svenskt påfund. Underbart men hyfsat unikt.

Ska man till att köpa en framåtvänd stol så säljer M by Mekonomen just nu den ombonade Besafe iZi Up X3 för 1200:- vilket också är ett kap. Den kostar vanligtvis 2000 kr. Den stolen ska jag köpa åt Max. Han är bara 3 år och 2 månader och kommer förstås inte vändas framåt än men jag får erkänna att jag på ett sätt längtar tills det är dags. Komforten (för alla)! Jag kommer dock köpa stolen redan nu, ibland finns behovet att åka med t.ex far- / morföräldrar eller kusiner här i Stockholm och då underlättar det väldigt med en stol som det överhuvudtaget går att stoppa i en ny bil för de korta transporter det då är tal om.

20140302-225527.jpg
Älsk också på funktionen att enkelt kunna luta den.

8 Comments

 1. Grymma tips! Vi tittar ju nu mot att eventuellt vända A snart (hon blir ju ändå 5 i sommar) men inte pga måste utan pga säkerhetsrisk att inte vända (vi ser inte något ut ur passagerarfönstret typ). BeSafen är mitt förstahandsval, men jag har inte sett den under 1800:- (förutom X2 som säljs billigare). Måste kanske åka till Mekonomen då och kolla!
  Och ja, till resa kanske vi borde investera i varsin sån där ryggsäck. De har ju ändå inga andra kollin…

 2. Måste också fråga vart du hittade dessa? För på Mekonomens sida så säljs de ju inte för de priserna.

   • Precis, är på M by Mekonomen som finns i Liljeholmstorget-gallerian. För bilstolen gällde just den där turkos/blå tydligen men den var fräsch.
    Börjar väl kännas okej att vända henne då. Vi har ju lite omvänt, ni har ju lite mindre varianter på de små och vi lite större. Inte för att de inte får plats men det är bara så himla skönt att ha dem framåt just till komforten för alla (se dem, de ser ut, assistera med grejer osv osv). Inte så det är värt mindre säkerhet förstås så bara att det är nice. Kan inte låta bli att tycka det. Så vi kommer nog vända Max just när han blir 4.

    Så gjorde vi, vi hade ändå deras packning i våra väskor så det var det enda vi checkade in för dem. Smidigt ibland att få i lite extra också de gånger då vi inte orkat packa lika noga och annars så hade vi deras små Kånken som de hade som handbagage som vi la i de större bilstolsryggorna.
    Vi hade denna med oss även i Dubai, det underlättar ju med alla remmar för då kan man hänga den över vagnen och så. Så smidigt det går med andra ord.

 3. Okej, det blir en runda till Liljeholmen i veckan, har letat efter de där SitSacsen ett tag nu. Till Teneriffa hade vi med oss en vanlig sittkudde i frigolit, men den slukade enormt med plats i resväskan! Tack för tipset Lisa!

 4. Pingback: Framme, smarta bilstolar och Jensens Böfhaus | Lisa & livet från den ljusa sidan

 5. Pingback: Reseinspo: Bil i Dubai med barn och bebis – Livet från den ljusa sidan

Write A Comment