En dag med Max. Och Årstaviken.

Stella var helt feberfri igår och gick glatt till föris och sina kompisar imorse (efter en rätt lång sovmorgon förstås) men Max som låg på 38 grader hela söndagen behövde förstås en feberfri dag hemma. Den där dagen som å ena sidan är så jobbig (för man vill ju tillbaka till jobbet!) men å andra sidan kan vara rätt njutningsfull med bonustid med sitt nästan-friska barn. idag tog jag situationen moget och bokade om jobbgrejerna och jobbade säkert bara max en timme och i övrigt njöt jag av den underfundiga treåringen vi begåvats med. Lyssnade på uttryck som ”men mamma, jag är inte tvätt-nödig!” (när jag påpekade handtvätt efter kisseriet) och ”oj mamma, förlåt, men det var bara på råk” (dvs motsatsen till om det var meningen, när han tappade en kniv i golvet). Imponerades när vi spelade ”På piratäventyr”, det där himla bra barnspelet som tydligen han också klarar och inte bara Stella. Vad är 2+1? ”3”, Vad heter grisens barn? ”Kulting” osv. Och det där fundersamma uttrycket i ansiktet – jag vet inte om jag fullt så tydligt sett det innan. Liksom fokuserad och eftertänksam. Funderande. Han kan visst, den där lillebrorn. Har fler sidor än ett konstant flin som visar sig med glitter i ögonen.

Och så har vi hängt vid Årstaviken. Direkt efter lämning imorse vagn-joggade jag till utegymmet närmast hemmet och körde ett gäng supersets. Max lekte och härmades. Och drog ut i skogen.

20140303-201628.jpg

På eftermiddagen sammanstrålade jag med en annan VABande Kajenmorsa och vi tog en promenad runt halva Årstaviken. Jag reagerade för första gången mer rejält på den nya skrapan som förändrar hela bilden. Visst är det häftigt? Kan ni tänka er när alla fyra skrapor står där. Och speglar sig i vattnet. Alltså. Wow.
Dit dröjer det ett par år men redan nu tycker jag uttrycket är så coolt. Helrätt att bygga på höjden i Stockholm på de ställen där det passar.

20140303-201635.jpg

Vi hämtade Stella vid 3-snåret och även om viss hosta dröjer sig kvar hos båda är vi nu redo för en frisk dag imorgon. Jag är iallafall pepp på jobb! (pepparpeppar)