Hotell Seraglio, restauranggatan och med barn i Istanbul

Jag tog ungefär noll kort på vårt hotell, men vi gillade Seraglio. Bra värde för pengarna med sina 600:- natten för ett rum med dubbel + enkelsäng. Inte minst var servicen grym, vilket visserligen känns påtagligt för hela Istanbul (det vi märkte iallafall och oj vad fantastiska de är mot barnen!). Hotellet ligger i Sultanahmet, kanske 100 meter från Blå moskén och allra bäst för oss med barn var att direkt utanför började en restauranggata med trevliga ställen vägg i vägg. Vi var nöjda med maten båda kvällarna vi var där (första två) och det fanns många olika typer av ställen att välja på. Klart mysigt.

Frukosten var inte särskilt stor men kan man beställa egen omelett och kaffet är gott är jag nöjd. Till det priset alltså. Sen kom de med färskpressad apelsinjuice och frukter skurna som svanar åt barnen och det måste man ju uppskatta lite extra. Även om den positiva särbehandlingen av dem visserligen gällde överallt och de bjöds friskt på än det ena än det andra.

Jag trodde att Istanbul skulle vara ett väldigt jobbigt resmål med små barn, men jag upplevde det inte alls så. Det funkade toppen. Men det såklart, de där coola rooftop-barerna, ställena med bäst mat och ett helt gäng tempel och annat återstår att se. Vi får nog tillfälle till det tids nog är jag säker på. Jag åker mer än gärna tillbaka till denna häftiga stad. Men då får det gärna vara 10-15 grader varmare.

20131215-113839.jpg