Jag har lite svårt att bestämma mig huruvida jag ska ta med vår Ergo-sele på årets resa eller inte. Max är yngre än vad Stella var när hon spenderade långa stunder på våra ryggar när vi vandrade på Nya Zeeland (<– se fantastiska bilder i länk) – men oftast tog vi henne i bärstol och Max i ergon trots att han vägde betydligt lättare och ergon inte alls ger samma belastning på rygg och kropp som bärande i bärstol gör. Ergon håller för barn upp till 20 kg, vilket innebär att både Stella och Max håller sig väl på rätt sida gränsen, men Stella är både för gammal (5½) och lång (115 cm) och får allt använda sina egna ben. Eller, hm…. sitta på våra axlar (jag känner henne allt för väl… – och senast i somras vandrade vi i Sälen)

Vi kommer inte använda den särskilt mycket, men det tillfälle jag framför allt tänker på är när vi är i Jordaniens öken, Wadi Rum, och när vi går upp mot Petra – knallar runt några kilometer upp mot den mäktiga stenstaden. Att ha barnen på axlarna är vi båda vana vid och tränade för, men jag tycker att det sliter. Jag tänker att ryggen är ett bättre alternativ – och särskilt stor plats tar inte ergon. Besöken vid de två platserna ovan vill jag njuta av, och allt som kan bidra till det är bra.

Vi får se hur det blir – det kanske blir en fråga om utrymme i packningen helt enkelt. Vi har ett rejält jobb gällande den – eller ska jag säga begränsningen av den?

På bilden nedan är Max 10 månader och vi är på vårt första stopp på vår 3-månaders resa i Asien och Ocenien. Då hängde han ofta på höften och här står vi i öppningen in till 7-Eleven på Discovery Bays härliga torg – platsen där vi hyrde en lägenhet för våra första dagar på vårt stora äventyr för exakt två år sedan.
IMG_1149

 

3 Comments

  1. Hej Lisa! Ser fram emot att följa er resa närmaste veckorna. Vi har också funderat på att åka till Sri Lanka, men som nyblivna husägare har vi inte riktigt tiden denna vinter… Vi har iaf denna Ergo, som är gjord för att ha med på resor. Tar ingen plats alls och väger 550 gr. Ni får gärna låna och ta med på resan om ni vill, det är bara att säga till! http://www.jollyroom.se/ergobaby-barsele-stowaway-oliv.html

  2. Åh, vad intressant att läsa om hur du gör. Jag håller på att få fason på hur jag ska göra just nu för att bära min trettonkilos ettåring på höften, men tycker att det är svårt att få till. Tycker du att höften är att föredra framför ryggen?

    • Jag älskade att bära på höften när Max var i den åldern! Men när det gällde lite längre sträckor och/eller äldre barn så tyckte jag ryggen var bättre.
      Kul att du lämnat spår här, jag älskar din blogg! 🙂

Write A Comment