Proteinbarer – Quest och Core Protein Bar

I helgen fanns tillverkare/återförsäljare av proteinbars och sånt på plats, och det blev en hel del provsmakande. Jag har under hösten haft Questbars som nödfallsmellis, dvs att det finns bättre mellanmål än bars men det är ju enormt smidigt när man är på språng eller helt enkelt inte fått med sig mellis. Jag fallerar ofta på grund av båda de kategorierna så bars är super för mig. Enkelt, smidigt och tuggmotstånd – jag har svårt för yoghurt/kvarg-konsistensen och vill tugga på något. De ”vanliga” barsen från Nutrilett, Allevo mm är ju dock lika bra som att äta en Snickers ungefär, så de går bort.

Questbars borde jag skriva mer om men jag kan säga kort att de inte fallit mig i smaken helt, jag tycker att konsistensen är för hård och att smaken är för artificiell (ja, trots att de inte innehåller onaturliga prylar och sötningsmedel). Jag har testat banana nut muffin, peanut butter, chocolate brownie, chocolate chip cookies och det är samma för alla. Inga större favoriter, och dyra som attan är de också. Funkar, men njäe.

En sort jag fastnade för i helgen var Core Protein Bars från Svenskt kosttillskott. De får fullt godkänt på både sockerhalt (lägre än vanligt) och proteinhalt (högre än vanligt). Fint så! Men framför allt var de väldigt goda (jag älskade lakritsen och chokladen var finfin den med) och väldigt prisvärda. 12:-/st och på mässan köpte jag 12 st för 100kr. Varför jag inte köpte fler är en gåta.
Baksidan med med dem ligger i att det inte är särskilt naturliga, så den som är Raw rakt igenom göre sig icke besvär. Kasein, vassleprotein, glukossirap, maltitol, … Lite så. Men ändå, hos mig får de definitivt godkänt.

20131112-200250.jpg

Dagens tips således. Här hittar ni dem.