Dubai-hotell Check!

Igår bokade vi äntligen Dubai-hotell. Jag vet inte riktigt vad vi väntat på så länge, det är ju trots allt Dubai och vi ska dessutom vara där över julafton. Kanske var problemet att vi hade så svårt att bestämma oss, det stod länge och vägde mellan Pearl Marina Hotel Apartments och Ocean View Hotel. Båda har väldigt bra betyg, båda ligger i marinan vilket vi tycker passar oss för det ger oss närhet till stranden (= softare liv i storstaden) och ett stort utbud av restauranger osv nära kvällstid – något som är bra framför allt med tanke på barnen som vi inte vill ha i taxi hem senare på kvällen. Pearl Marina är som hörs på namnet lägenhetshotell, och det har sina fördelar då man kan båda äta lite hemma (läs: frukost + barnen ibland = ekonomiskt smart) och vi kan tvätta upp efter våra inledande 1,5 veckor i Istanbul och Jordanien. Men sen låg superlyxiga Ocean View hotell på samma pris i slutändan och lyxigt hotell är ju ändå lyxigt hotell. Och så är det ju julafton då också, resonerade vi. Då får det vara värt lite extra lyx. Balkong med havsutsikt känns också trevligt för de kvällar då barnen behöver komma ikapp lite i sömn och läggas tidigare, eller då vi själva är trötta och vill avsluta dagen i brus lite tidigare.

20130911-124919.jpg
Lyxigt, nybyggt, nära stranden, stort rum, balkong mot havet, … Det lär väl inte bli fel?
Lite pågående bygg runt om har jag läst, men det är väl svårt att undvika det i Dubai?

Vill man läsa mer om Dubai som resmål för barnfamiljer ska man kolla in Annikas reportage hos Reseguiden.

4 nätter i Dubai är en del av vår månadslånga resa i vinter, som går till Istanbul, Jordanien, Dubai och Sri Lanka. Läs mer här.

 

Och förresten – det pågår nu en tävling hos Supersaver, där man kan vinna allt mellan 300 och 5000 kronor i resor. Kolla in här får ni se.

På 26 olika bloggar har de gömt föremål från en semestertung resväska, och tävlingsuppgiften är att finna så många som möjligt av dem.

I min blogg finns ett utav dessa föremål gömda tillsammans med supersavertravels logga. Vart då kan man undra? Jag tipsar om någonstans där ni hittar mycket om mina resor. Enkelt värre. 😉