Grillvariation – 3 – Kycklingwrap med ananassalsa

En smakrik kycklingfilé (gärna grillad då) som serveras i tortillas med ananassalsa och guacamole är både supergott och fräscht och avslutar mina tips till varierad mat på grillen.

Recept nedan:

4 portioner

Kyckling – och tillhörande krydda

ca 500 gram kyckling
1 påse burrito spice mix (eller gör egen, om man inte är på ett sommarställe med brist på kryddor)
1 tsk cayennepeppar (om man vill ha starkare)
1 tsk salt
0,5 citron (föest i marianden, och sedan att pressa över kycklingen)

Tillbehör
Tortillabröd
Ost
Sallad

Ananassalsa
1 ananas
1 kruka koriander
1 vitlöksklyfta
ca 1 msk honung
chili (färsk röd/grön)
Salt

Guacamole
2 avocado
1 liten hackad rödlök
ca 0,5-1 finhackad tomat
salt
1-2 pressade vitlöksklyftor
saften från en halv lime eller citron

Kycklingfiléerna skärs på längden och marineras i kryddorna.
Grejerna till ananassalsan skärs i mindre bitar och blandas ihop.
Mosa avocado, blanda med övrigt.

Riktigt god rätt som jag läste om i Aftonbladet (läsarnas recept) och som hos oss uppskattades av alla.

20130731-205853.jpg
Dålig bild, fräsch och god mat.