I helgen är det bara jag och barnen, Henke är i Prag på grabbresa.
Det bästa sättet för att njuta själv är genom att verkligen gå in för det. Släppa allt annat – alla ambitioner som har med markservice och annat att göra – bara ta ett djupt andetag och njuta av umgänget.

Det började väldigt bra idag. Aldrig har jag uppskattat ett reklamblad från Volkswagen så mycket! Det kom alltså post till Stella idag, och inget mindre än en Bamsetidning. Lyckan att Max då ansåg sig få en egen tidning med en stor bil på – enorm. Vid brevlådan är alltid kvällens första tjafs ett faktum (om man inte redan haft ett på väg från förskolan). Så kvällens utfall kändes ju som värsta lottovinsten.

Vi mös på, lagade tacos och åt med musik i bakgrunden. Att barnen bara önskade Bajenlåtar är väl mindre viktigt? Den där pappan alltså…
Max var väldigt fredagstrött och förklarade snusförnufigt “jag är tjött, jag är jättetjöt. jag gå sova nu, klockan äj mycket”, redan några minuter över 6. Jag hade inget direkt emot det och tänkte att om han ändå inte sover längre på morgonen av att somna sent så kanske han inte heller vaknar tidigare av att somna tidigt. Haha, snacka om önsketänkande! Nu somnade han till slut inte förrän halv 8 ändå så jag behöver inte skylla på det när han är uppe med tuppen imorgon.
Stella var också ytterst trött. Hon var på heldagsutflykt med förskolan idag, lek i Blecktornsparken och besök på Musik- och teatermuseet vid Dramaten (en riktig hit). Hur fantastiska är inte hennes lärare? Bästa!

20130412-205319.jpg
De valde mat själva. Gulle.

Med den ointressanta vardagsskildringen ska även jag göra riktigt tidig kväll – för minussömnen jag har med mig sedan flera veckor är inte direkt någon hit en ensamhelg. Det är min plan för hela helgen – bara mysa och ta det lugnt, inte en enda plan är gjort. Förutom en sväng till MiniSats imorgon bitti, kanske någon rolig utflykt imorgon eftermiddag (tips någon?), knatteskutt på söndag och lite så.

Write A Comment