För några resor väntar på oss under året, som Nice och Pisa, innan vi spanar längre över jordglobens kant. Länge har vi spekulerat i vart vi ska åka till vintern, när vi har förhoppningar om att lyckas komma loss från jobb 3-4 veckor. Vi vill våga slita oss ifrån älskade Asien. USA har nämnts, men suget inte tillräckligt dit. Afrika längtar vi efter, men barnen är för små för att klara safari. Sydamerika, tänkte vi länge. Brasilien kanske. Vi har surfat. Läst. Men nej, helt sugen har jag inte blivit.

Det blir inte västerut, det blir österut ändå, verkar det som nu. Men bara lite. Sådär så man landar mittemellan. Och kan åka till flera länder, med olika karaktär.

Landet ett kan utgöra en mix av det här.

jordanien-1

jordanien-2
Dessa två bilder är från en blogg med helt fantastiska foton – kolla in här.

aqaba_beach

Ett annat ställe på rutten kan se ut ungefär såhär.

dubai
Bild från den här tidningssidan.

Och okej då. Lite Asien ligger ändå i planerad rutt. Men ändå väldigt nytt för oss.

srilanka 2sri lanka 1

Jamen, nu har ni fattat, visst?

Mellanöstern. Vi drar (troligen) till Mellanöstern.

Så varför då? På minussidan finns ju en hel massa saker. Som att det är speciellt för kvinnorna som behöver klä på sig massor och förmodligen få känna på hur det känns att anses mindre värd. Att det inte direkt är ställen där man tar en Singha på stranden. Och sånt. Att det där stället vi är på någonstans i mitten är plastic fantastic i kubik.

Men jo. Jag har varit sugen på arabländer sååå länge. Dubai fascinerar mig. Öken är för mig outforskad mark. Och nej, det är inte osäkert att resa på de här ställena. Det ska vara enkelt och säkert. Temperaturen är “lagom” under den svenska vintern. Vi kan få bad, dyk, pooler, historia och kultur i multum, ny natur, nya upplevelser.

Så. Vi börjar i Jordanien. Där kan vara lite kallt i december men man är inte bunden till en strand där. Deras strandsnutt är 25 kilometer ungefär och ligger mot Röda havet, och där tänker vi husera på något nice hotell. Sen finns Petra, en hel arkeologisk stenstad. Angkor Wat goes öknen, liksom. Motsatt strandsnutt mot Döda havet. Öken och berg. Häftig natur.
(Och det är så den här idén började. Min kompis Carro åker dit med sin familj snart, och jag blev helt såld på hennes berättelser om landet. Tack för ny inspiration, Carro!)

På de biljetter jag hittat mellanlandar man i Istanbul på väg till Jordanien. En annan stad jag tänkt på länge. Kanske blir ett kort stopp där?

I Mellanöstern blir det såklart också någon av de plastigaste byggena, oljerikedomarnas meckan. Dubai definitivt, kanske Abu Dhabi. Ni har väl sett Sex & the City 2 därifrån? Alltså, jag fick sånt enormt sug på mellanöstern när jag såg den. Trots all konservativ kvinnosyn.
Beroende på hur flygen ligger och var mellanlandningar sker kanske det går att få in Oman också. Det skulle gillas. Annars är vi nöjda med storstäderna, några dagar sådär.

Och just ja, det där landet vi semestrar mest på? Sri Lanka. Ön utanför Indien där det var inbördeskrig tills för några år sedan men som nu återupptäcks av turisterna. Som har teplantage, stränder och annat i en härlig mix. Där stannar vi tillräckligt länge för att få rejält med semester, av det enkla slaget.

Den här rutten tilltalar mig – oss – extremt mycket. Biljetter verkar gå att få tag i till okej priser. Mixen känns riktigt bra, och vi får upptäcka nytt. Flygtimmarna är inte enorma, tidsomställningarna mindre. En bra resa med barn. Ja, för de inte alltför bekväma föräldrarna alltså. 😉
Ja. När semester satt sig letar vi flygresor på riktigt. Jag längtar.

Så, några reaktioner på denna plan..?

10 Comments

 1. Spännande!!! Mellanöstern har aldrig fångat mitt intresse, men man kan ju ändra sig! Kanske blir jag också sugen efter att ha följt er resa!
  Tills för alldeles nyligen hade jag inget intresse i Asien heller men nu planerar vi resa dit i slutet av året så man ska aldrig säga aldrig! 🙂

  • Asien är fantastiskt! 🙂
   Vi får väl se hur ert sug på mellanöstern blir efter vår förmodade resa… Man kan ju alltid ändra sig. Och vi vet ju inte så mycket mer vi heller!

 2. Hej! Självklart får du låna/länka bilder! Låter som en fantastisk resa, vi har själva varit tre gånger i mellanöstern och tycker att det är ett fantastiskt område att resa i. SPECIELLT Jordanien. (Missa inte Wadi Rum och flygturen över den!) Vi har även varit i Istanbul, Dubai, Abu Dhabi och Oman, som du nämner att ni kanske ska besöka. Dubai är perfekt för barn, och beroende på hur små de är bör ni absolut åka ut i öknen på Dune Bashing i stora fyrhjulsdrivna jeepar! Hör av dig om ni vill ha mer tips! Vi är också väldigt stort intresse av att resa runt i världen – nu även med barn.

  • Hej och tack för att jag får låna och tack för dina tips!
   Barnen kommer vara 3 och 5 då, så börjar växa på sig.

   Jag kommer absolut höra av mig när vi börjar komma närmare i planeringen, stort tack!!
   Och ja, visst kan man resa med barn också. Vi åkte jorden runt med dem i 3 månader förra året, när de var 10 månader och 3,5 år. Funkade utmärkt och gav mersmak!

 3. Reaktioner? Det kan du ge dig på! 🙂 SUPERKUL! Låter som den ultimata mixen. Jordanien ligger högt upp på min lista, har hört mycket gott om det. Istanbul är fantastiskt, men det vet du ju redan att jag tycker. Dubai- ingen tvekan om att ni ska dit! Vi var där i 2 veckor med barnen när Julia var relativt nyfödd, och hade lätt kunnat stanna längre. Perfekt klimat, massor av roliga saker att göra, bra prisläge. Att sedan avsluta med Sri Lanka låter som en utmärkt plan. Har inte varit där själv, men har hört mycket gott om det också. När bär det av, på ett ungefär? Åh alltså, jag och Tobias måste också sätta oss ner och smida planer. Jag blir tokig annars. Kram!

  • Låter som att jag åter igen kommer kunna vända mig till dig för massa tips!!

   Vi siktar på att vara borta över jul/nyår och totalt helst 4 veckor, men det beror mest på jobben. Absolut minst drygt 3 v. Så någonstans i mitten av december drar vi tänker vi. Kram!

 4. Låter underbart! Min bror bodde i Dubai ett bra tag och vi hälsade på honom i två veckor. Fantastiskt. Vi var där över jul och nyår. Var ca 25-27 grader där då. Precis så det gick att solbada. Perfekt med barnen alltså. kanske att havet fick vara lite varmare då: Men man åker ju inte till Dubai för att bada kanske. Det finns ju så mycket att se där. Allt ska vara störst, lyxigast och bäst. Jag tror kanske inte ni fastnar för inomhusskidbacken även om den är en kul grej. Jag gick då runt i shorts och linne där utan att känna mig alltför malplacerad (även om jag inte skulle göra det på något religöst ställe). Skulle rekommendera att ha bil en del av vistelsen då det är lite amerikanskt dvs mycket nås inte genom kommunala färdmedel och med bil kan ni även besöka de andra emiraten runt om som inte ligger alltför långt borta. Oman har jag hört mycket bra om bl.a. från min bror. Det ska bl.a.. gå att övernatta i tält i öknen där (under ganska ordnade former) vilket låter spännande. Ni får det toppen!

  • Betydligt bättre temperatur än sommarens 45 grader!!

   Låter som att det finns en hel massa spännande saker och det är alla dom (eller några iallafall) jag är så nyfiken på. Får återkomma för tips när vi kommer framåt i planeringen!

   kram

 5. Underbara planer som jag tror passar er perfekt! Vi har väl varit och snuddat på tanken av Jordanien, Dubai och Sri Lanka själva men känner att vi inte riktigt är där. Eller om vi någonsin kommer att komma dit, E spenderade ju sina första år i livet i Riyadh och Kuwait City har ju också fått några år därefter. Men nog kommer jag bli sugen när era bilder börjar trilla in sen! Superkul! Hoppas verkligen att ni får till resan! Ser fram emot mer planeringsinlägg längre fram!

 6. Pingback: Resfredag: En tillbakablick på resorna 2013 | Lisa & livet från den ljusa sidan

Write A Comment