Med dun som mellanlager

Alltså den här jackan, som jag köpte förra året under stor vånda. Vilken fullträff, ändå. Den var liksom lite för dyr, hade lite för osäkert mått av behovsuppfyllande. Jag trodde egentligen inte alls att jag behövde den. Vidare så tänkte jag också att färgen ju var härlig men lite för sportig för jobbet. Det har jag ju fått äta upp – folk gillar färg. För denna jacka får jag kommentarer av folk i min omgivning – folk som jag inte känner. Inklusive äldre män på jobbet, liksom. Våga färg – till de flesta outfits. Jepp.
Jag älskar jackan, och har använt den riktigt mycket.

20121218-215830.jpg
Tidig vår på Vindö.

Sen kom helgen. Minus -14 i Sälens dalar, vind på det, och säkerligen någon ytterligare upplevd minusgrad längre upp på fjället.
Jag tog på mig ett underställ (skönaste Kari Traa), på med jackan, och så en skaljacka på det. Med den lätta uppställningen frös jag noll! Och då ska ni veta att jag är en riktig fryslort.

20121218-215726.jpg
Såhär bara. Kari Traa, Peak-dun, Peak-skal. Hit!

Med andra ord – förstärkningsdun som mellanlager, det är en riktig hit. Och många andra användningsområden finns också för en sån här jacka. Som tar noll plats i packningen och väger lika lite, och som värmer lika gott en småkylig sommarkväll.

Varsågod för tipset.

20121218-215706.jpg
Värmepaus under fredagens åkning i minus 14. Tårna var kalla ändå ju.

Och apropå tips så har Sportamore åter erbjudande – 25% rabatt (och löfte om leverans före jul!) med koden GODJUL. Peak har som sagt fina, Haglöfs likaså.