Salladsspecial

Jag tjatar ju evigt om våra sommarmiddagar som består av sallad och protein (kött/kyckling/lax). Vi tröttnar inte – vilket är tack vare bra variation på salladerna, och att de är så otroligt goda.
Här kommer därför lite inspiration till goda sallader, håll till godo!

Själv kör jag alltid grunden i form av färdiga påsar med sallad (slött men gott) – föredrar ”småblad”-blaningar, gärna ruccola, babyspenat och machesallad. Sen varierar jag övriga grönsaker berorende på sallad och sug, t.ex körsbärstomat, paprika, gurka (gärna skalad och urkärnad), rädisor etc. Jag spetsar alltid med nötter av något slag, oftast också avocado, och gärna typ sojabönor (fryskartong) som också mättar bra.

Och sedan någon inrikting som typ dessa nedan:

1: Mangosalsa
Rekommenderat innehåll: mango (kan köpa fryst paket), hackad färsk chili, färsk koriander, avocado, lite saft från lime, ev en skvätt honung.
En salsa med lite sting, blanda med sallad för en god sallad med mycket smak, fräsch.

2: Vattenmelon och feta
Rekommenderat innehåll: vattenmelon, feta, mynta, pumpakärnor, svarta oliver, rödlök.
Jättegod, fräsch och läskande kombo!

3: rödbetor och chevre, gott med valnötter/pinjenötter
Färska rödbetor kan antingen kokas eller köras i ugn med lite olivolja, lägg på en god sallad, toppa med chevre eller feta, ringla över lite honung och toppa med valnötter/pinjenötter. Kanske lite päron i också?
Matig och god!

4: Halloumi och pinjenötter
Grilla eller stek halloumin, strö över pinjenötter, pumpakärnor eller valnötter. Höjer vilken sallad som helst!

5: Nötig quinoasallad med fetaostkräm
Innehåller: Rostade hasselnötter (icas egna i påse är sjukt goda och färdigrostade), aprikoser (istället för russin), feta och qunioa, solrosfrön
Kolla ordentliga receptet här, men våga köra efter eget tycke och smak. Obs, koka qinouan lite kortare än rekommenderat, så den blir krispig.
Väldigt god och mättande!

6: Fruktig sallad med melon, jordgubbar och getost
Innehåller: Melon, jordgubbar och getost, mynta, cashewnötter, blodgrape
En god kombo med ingredienserna ovan är inte fel, fruktig men ljuvlig. Se recept här. Jordgubbar är underskattat i sallader, improvisera!

Har du någon favoritsallad, något tips att dela med dig av?

20120704-111342.jpg