En tillbakablick – min graviditet #2

 
Två dagar efter bröllopet åkte vi till Costa Rica. Tanken med vår bröllopsresa hade varit att åka till Panama, Costa Rica och Nicaragua och luffa runt, men jag kunde inte ta alla sprutor och vaccin som krävdes samt att det kändes något osäkert med läkarvård etc, så vi begränsade oss till Costa Rica.
 
I Costa Rica råder äventyrshysteri, och vi är ju vanligtvis otroligt öppna för alla förslag. Så vi ignorerade alla förbud för gravida kvinnor att göra vissa grejer och njöt av allehanda utflykter som linbana mm (såklart efter googling kring riskerna – men vi bedömde allt vara för att de skulle kunna friskriva sig ansvar snarare än att det var något egentligt problem med något). En liten ridtur ansåg vi trots vår totalt begränsade erfarenhet på området vara lugnt värre. Jag blev dock lite skakig efteråt, dels då turen på de HÖGA hästarna som man rattade helt själv var otroligt skumpig, och dels då vi dagen efter träffade en man som trillat av sin häst pga av arrangörerna dåligt fastsatt sadel. Det blev en liten tankeställare, faktiskt, och vi lade ner de adrenalinstinna äventyren efter det. Sen slutade det dock med att värsta nojjan kom några dagar senare efter en ”lugn” snorkeltur som på hemvägen innebär enortm höga vågor och värre hoppande än något! Men iallafall… Ett som är säkert är att inte Stella hade någon direkt lugn tillvaro i magen, och det kanske är därför hon kom ut som en riktig våghals själv också, som skrattar högre ju mer action det är. 🙂
Magen växte såklart något, men jag såg fortfarande inte så gravid ut för så många fler än oss själva.
 
 
Tom v.22, då vi avslutade vår semester i Costa Rica, hade jag gått upp ungefär 2,5 kg. Detta trots Costa Ricas enorma nachotallrikar, alkoholfria öl och ordentliga grilltallrikar med favoriten Surf’N’Turf.
 
Dessa veckor var verkligen suveräna att resa i – den värsta tröttheten hade gått över, jag mådde (fortsatt) allmänt bra, och det fanns ingen större anledning att oroa sig för något.
 
Vi hade härliga veckor i Costa Rica, och upplevde häftiga äventyr, vacker natur, rikt djurliv, trevliga människor (om än en del inskränkta amerikaner i kombination med de trevliga), god mat och fantastiska stränder.