Funktionskläderna bekänner färg

Stellas ytterkläder såhär på höstkanten består i skaljacka från PoP, fodrade allvädersbyxor + fleecemössa från Lindex och fordrade gummistövlar från Vincent. Funktionellt hela vägen! Men ändå så drar vi oss lite för att gegga omkring ordentligt, för när vädret är riktigt trist finns ju annat mysigare att göra… Så de har inte riktigt fått bekänna färg tidigare. Inte förrän i lördags.

Då var vi i Nacka och kollade in fam R’s tomt – där det står ett hus idag till skillnad från i lördags! Häftigt. Iallafall så var tomten såklart en ren leråker. Grunden till huset i form av grusplan var dock klar.

Stella hade lite svårt att gå på underlaget, och tyckte att det var rätt skönt att bara lägga sig ned och gosa in sig i leran och stenarna också. Lite som en snöängel. Fast på mage. Och på grus-lerigt underlag.

5

Jomen härligt värre. Jag kan meddela att hela hon var som en stor grå leråker efter detta. Och trött och hungrig som hon var ville hon bli buren (också tyvärr en förutsättning för att klara vissa av tomtens utmaningar…). Så gissa vem mer som blev precis lika lortig..?

Nej, inte pappan. Han är inte mycket för att kladda ner sig, och smög effektivt iväg och gömde sig från kramsugen dotter. Hans anti-kladd-inställning fick honom också att låta riktigt lidande då framför allt den lilla skulle in i bilen igen. ”Kan hon inte klä av sig alla ytterkläder innan hon hoppar in?” frågade han lidande och hoppfullt på samma gång, vilket dock inte var någon höjdaridé då hon strax efter skulle ur bilen för att sova i vagnen… 🙂

1

Här är Stella med sin kompis Nora. Nora är något av Stellas stilförebild. Här i Villervalla-outfit.