Underbar lördag i Tyresta

Något av en favoritsysselsättning för oss numera (och lite förut också…) är utflykter till mysiga ställen i naturen, men med lite uppstyrt runt omkring. Ett mysigt café med vattenläge. Skogspromenadsområde med grillplats. Långfärdsskridskois med raststuga.
För tillfället gillar vi fokus på natur och djur, för det är en kombo som Stella uppskattar riktigt mycket.

Igår åkte vi med Sandra, B och Alfred till Tyresta nationalpark i Haninge. Det var nog ett av de bästa ställena vi varit på hittills! Fin lantlig omgivning och hästar, höns, kaniner mm för de små att titta på och fascineras (och skrämmas) av. Mysig grillplats, samt mysig servering och närliggande lekpark. Och nästan bäst av allt – riktigt härliga spår i skogen, som kändes riktigt skogslik men ändå var med ordentliga grusvägar där vagnarna rullade utan problem. Super!

Vi hade otroligt trevligt med familjen S, och barnen som kanske inte var helt medvetna om varandra hela tiden röjde omkring och njöt verkligen. De gillade både kort inomhushäng i form av Naturum där de kunde titta in i små luckor och se och känna på djur och höra naturen i form av vågsvall, fågelkvitter mm, såväl som utehäng. Fina djur, härliga gräsytor och hus att smyga omkring vid lockade. Såna charmtroll! Korvgrillning gillade vi alla, och det slog mig hur stora barn vi nu har, när de satt på bänken vid bordet och åt sin korv under största koncentration. Därefter njöt vi av en riktigt härlig skogspromenad med vuxenprat medan barnen sov fint i sina vagnar.

Jag älskar verkligen hösten, och detta var en höstdag när den är som bäst. Hög, kall och klar luft, strålande sol och vackra färger. Ett lugn i luften. Så underbart, och Sandra använde ordet ”magiskt” och  jag kan bara hålla med. Minnet och känslan av en sån här dag lägger man gärna i en liten ask och gläntar på när tillvaron känns tristare. Fantastiskt!

Bilder kommer… Måste ladda kameran innan jag kan läsa över dem. Förutom en som jag lånat av Sandra. Här är en tjej som har det bra!

042