Så, Stora höga hände

Om ni undrade vad som tog åt bloggen, vill säga. Vi lämnade Halmstad med ett stopp på ett blåsigt Skrea strand i Falkenberg där vi lunchade med en hemma-kompisfamilj, och så anlände vi vännerna i Stora Höga utanför Stenungsund på måndagseftermiddagen. Under våra två dygn där räknar vi till inte mindre än 8 familjer – 16 vuxna och 18 barn i åldrar från 3 veckor till 14 år, varav merparten boendes kvar i diverse hus och husbil. Jag har haft fullt upp med mysigt umgänge, med andra ord.

Det är häftigt att se hur barnen fungerar i sådana här sammanhang. De glider omkring och njuter så otroligt mycket av att hänga med sina vänner – vissa som de är med just om somrarna, vissa som de bor nära och umgås med ungefär hela tiden. Det blir nya och nygamla konstellationer, och de äldre tar hand om och lär de yngre nya grejer. Galet häftigt när ens kompisar från förr blivit de som de är idag och skapat så himla många relationer och liv. Det gör mig tagen, gång på gång.

Vädret har varit på vår sida (förutom att det blåste något helt galet första kvällen), och en dag åkte vi ut till Lilla Brattön för bad och krabbfiske. Med bad menar jag för de mer vågade, förstås. Majoriteten ansåg filtarna i solen vara alldeles tillräckligt.

Lilla Brattön är en galet gullig ö, dit vi tog oss med färja från Tjörnbrons fäste på Tjörn.

Bästa matkvällen var utan tvekan den med torskrygg. Det borde man göra hemma oftare, och jag lovar det som bjudmiddag hos oss så fort en sådan väntas igen. Vem kommer?

En dag blev det bad ”hemma” på Getskärs badplats i Stora Höga. Till och med jag badade! Det säger dock mer om tävlingsinstikten och ”man borde ju”, i kombination med vädret på land, snarare än vattentemperaturen. Sovit har vi fortsatt inte gjort toppenbra – för det där med ett litet barn och små rum med många personer i är ingen superhöjdare. Tidiga morgonpromenader kan man väl dock välja att se positivt på, så låt oss glädjas över det istället för att klaga över tröttman.

Fina dagar, som sagt – vi är ledsna att ha lämnat men mer Sommar-sverige väntar oss. Tack och lov!