Hej från Åland!

Det hör inte till vanligheterna att jag går upp riktigt tidigt en lördagmorgon för att ta en Ålandsfärja, men imorse var det just vad jag gjorde. Inte direkt för nöjes skull egentligen, men samtidigt av allra bästa anledning. Jag är med Stella på handbollsläger med klubblaget, och det är klart både charmigt, underhållande och förhållandevis lugnt med 30-talet tjejer på 9. Kanske för att antalet vuxna är närmare 20, visserligen. Ett riktigt stort gäng med andra ord, och för mig bonus att hänga bara med Stella en helg. Inte för att jag får särskilt mycket uppmärksamhet, i och för sig. Hon har ”bättre” saker för sig.

Morgonen var klart fin, och jag är väl inget Finlandsfärjefan och oceaner av underhållning finns det inte, men Viking grace var riktigt fräsch.

Efter vi anlänt Åland, där jag inte satt min fot på tjugotalet år, snörade jag medan tjejerna gav sig iväg för träning på mig löparskorna och tog en skön löptur längs havskanten runt den lilla halvö som Mariehamn ligger på. Bland annat sprang vi förbi Gröna uddens camping som var ett alternativ till boende, och den såg verkligen super ut för ett stort träningslägers gäng. Värt att lägga på minnet!

Däremot bor vi denna gång på hotell – det blev överlägset enklast logistik så denna gång när vi bara är borta en natt. Priset var bra och det är inte fel att slippa allt vad matlagning heter. Hotell Adlon – funkar.

Stigen ni ser ovan är den vi sprang långa stunder. Snacka om feelgoodlöpning aka riktigt härlig springturism.

Nu är bastun avklarad och snart blir det middag, chill och en natt i hotellsäng (med tre små tjejer i rummet). Så pass mysigt!