Ett festfokuserat dygn i Dalarna

Igår eftermiddag, efter innebandycuppremiär för Max (så duktig och gullig!) och fotboll för Stella, åkte jag till stan och satte mig på ett tåg till Dalarna. Efter alla resor för Henke de senaste veckorna – vilka inte är slut utan fortsätter även denna vecka med jobbresa måndag-tisdag, innan vi på onsdag åker ihop till New York – fick vi inte ihop barnens agenda på ett vettigt sätt. Det kändes inte schysst mot dem att behöva åka massa timmar i bil tur och retur Dalarna på ett dygn för att vi skulle gå på fest, och både de och Henke behövde få landa lite hemma. Förutom det har barnvakterna tillräckligt med nästkommande helg. Med andra ord så åkte jag själv, och även om det var trist på sätt och vis så var det ändå bäst under förutsättningarna. Givetvis var det också rätt skönt att sätta sig själv på ett lugnt tåg efter de senaste veckornas hemmakämpande…

Några kompisar plockade upp mig med bil på stationen, och sedan åkte vi ut mot den vackra plats mellan Falun och Borlänge där festen skulle äga rum. Och vilken fest det blev!
Min kompis hade gjort roligaste upplägget på sitt vackra sommarställe, där den stora tomten rymmer alla familj-familjers hus så att säga. Vi delades in i lag och fick går runt för mat av olika slag på olika stationer. I ena garaget pingisbord och kallskuret, i ett bruschetta och pysselpimpning av glas (för att kunna hålla reda på dem hela kvällen), i bastuhuset ost och kex, på en uteplats grillade burgare och i det fantastiska uterummet lyxig sallad och grillat. Ungefär så. Utöver det tävlingar och frågor att besvara. Grymt kul koncept!
Sedan återsamlades alla lag igen och så fortgick festen. Jag höll förstås till rätt mycket vid pingisbordet (det är ju så sjukt kul alltså) men såklart också dansgolvet, och stängde också detsamma just som det började ljusna. Det säger kanske inte så mycket, men det börjar ljusna tidigt nu alltså – redan vid 02.30-snåret. Inte allt för trött idag trots allt, med andra ord.

Bilderna med folk och annat på spar jag för mig själv, men skyndar ni så ligger rapporter kvar på Instagram Stories i några timmar till. Så följer ni mig där – livetfrandenljusasidan.se – kan ni se lite mer från festen och den vackra inramningen.

Tåget är nu runt lunchtid halvvägs på väg tillbaka till Stockholm, så tiden i Dalarna blev mindre än ett dygn den här gången. Det känns dock himla härligt att få lite söndag ihop med familjen också. Hemifrån rapporteras fullt ös med bad och kompishäng. Kul!