Veckans högt och lågt

Vilken vecka alltså. Det kan nog vara premiär sedan jag startade den här bloggen 2008 (!) som jag uppdaterat såhär sällan. Märkligt och inte så bra, med tanke på att bloggen är min ventil, terapi och stället där jag fokuserar på och får utlopp för min feelgood. Å andra sidan är det inte så konstigt. Jag jobbar ju heltid, och att blogga från mobilen på bussen känns inte så kul längre (men är vad jag gjorde för att få in ett träningsinlägg häromdagen), så det är på kvällen i soffan jag tar fram datorn när allt lugnat ner sig. Jag mår så himla bra då! Men, den här veckan blev snurrig – men samtidigt bra. Lite högt och lågt från veckan som gått:

Vårvärmen kom på riktigt! Den här veckan har veckan jackor kastats och alla känner samma sak. Det blir sommar i år med! Jag såg fram emot att njuta den inte bara via cyklingen utan också promenader och annat – men Meja blev hemringd från förskolan med förkylning (igen, eller fortfarande) och istället blev veckan en logistisk utmaning med skytteltrafik fram och tillbaka till jobbet. Själv fick jag också någon släng av hängighet, och energi som inte varit på topp – men det börjar kännas bättre, så kanske vänder det i dörren ändå. Hoppas! För Mejas del så siktar jag istället på att börja en allergiutredning. Hon är påverkad men jag är övertygad om att hon inte är sjuk egentligen – och det är en känsla jag haft hela senvintern/våren. Snuvan blir aldrig riktigt bra, hostan eller snarare rosslet försvinner inte, hennes hostande låter skällande emellanåt och dessutom en mage som är lite från och till. I veckan blir det lite tidig 18-månaderskoll, så då ska jag initiera det hela.

Att Meja blev bannad från förskolan medan vi båda hade fullt upp på jobbet innebar en vädjan till morföräldrarna, som till vår stora lycka och tacksamhet hade möjlighet att komma och säkra upp. Det innebar också att vi kunde sno åt oss en liten liten after work ihop, jag och Henke alltså, efter fredagsjobbet. Vi gick upp till Ljunggrens takterass, där man kunde sitta i kortärmat trots att inte solen nådde ner. En riktigt ljuvlig rosépremiär!

Vi blev dock förstås inte långvariga, utan åkte hem och gjorde mat till hela ligan – på en terass som under veckan fixats färdig för sommaren. Grillen tändes, och jag gjorde en ny sallad som var helt underbar (med recept från Matplatsen). ”Den godaste du gjort”, sa Henke, och då tycker jag ändå att jag gör goda sallader som tillbehör – läs massa favoriter under inläggen ”Salladsspecial”, ”Salladsspecial 2” och ”fler sallader”. Ni får ha överseende med att det är gamla inlägg med historiska storlekar på bilderna – jag ska åtgärda någon dag när jag har mer tid.

Iallafall, recept till Jordgubbssallad med avokado, mynta, getost och kanderade nötter:

100 gram valnötter eller pekannötter
1 urkärnad och hackad chilifrukt
2 msk honung
2 msk råsocker
1 krm kanel
1/2 krm cayennepeppar
– Blanda allt på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i mitten av ugnen (225 grader) i 6 minuter. Ta ut – rör om så att allt blandas med sockret. Låt kallna och bryt i mindre bitar.

8 dl jordgubbar – ansa och dela
1 kruka myntablad – riv
100 gram små salladsblad, t.ex röd mangold, ruccola, babyspenat
2 avokado – dela i små bitar
200 gram getost
3 msk olivolja
2 msk crema de balsamico
flingsalt
– Lägg alla salladsingredienser på ett fat. Strö över mynta, droppa på olivolja och balsamico. Krydda med salt och peppar. Toppa med nötterna.

Nu är det dags att börja ösa lite här hemma – idag blir det en heldag vid fotbollsplan och i handbollshall. Och kanske kan vi klämma in en liten stund på altanen också? Hoppas går ju!