Italiensk brunch på The Winery Hotel, Solna

När jag träffade upp min kompis i torsdags så sa hon direkt att hon bott på ett så otroligt härligt hotell natten innan, och undrade om jag kände till det; ”The Winery hotel” i Solna.

Det hade jag inte – i detalj. Däremot slog det mig att jag någon månad tidigare fått ett erbjudande om att testa deras brunch, och medan min kompis lovordade hotellet hon just bott på så konstaterade jag att vi faktiskt inte hade något för oss kommande söndag – dvs igår – och att en en brunch på The Winery Hotel skulle kunna passa super. Sagt och gjort!

The Winery hotel ligger nära E4an i höjd med Järva krog – dvs ungefär tio minuter norr om Stockholm city, och väldigt nära Mall of Scandinavia såväl som Friends arena. Jag kan tänka mig att den kombinationen är mäkta populär – för mysigare hotell för besök där kan jag inte tänka mig. Eller varför inte en kvalitativ vardagsflykt från city?

Som namnet antyder så gör man vin på hotellet. Ett gäng ton vindruvor importeras varje år från en egen vingård i Toscana, och förvandlas till vin i egen fabrik. Det är med andra ord inte konstigt att stället andas vintillverkning och industriellturban men samtidigt mysig lantlig miljö (inomhus alltså, läget utomhus är förstås ett helt annat och inget att direkt jubla över) – och att det är en italiensk brunch på the Winery hotel som gäller i restaurangen om söndagarna (notera: maj ut, sedan åter i höst).

Jag älskar Italien och italiensk mat – och insåg snabbt att jag var i himmelriket. Ett långt stenbord var fulldukat med italienska, kalla delikatesser – som stora fat med grillade grönsaker, caprese, oliver, bruschetta, sallader, skaldjursblandningar, ostar, charkuterier, bresaola och all möjlig italiensk lyx. Jag tog om tre gånger, och hade knappt plats åt det varma…. Men det gick inte att låta bli det heller. Pizzor, pasta, korvar och – så mycket vällagat och gott.

Fast, sen förvarnade de oss också; ”spara lite plats till desserten”.

Italiensk brunch på The Winery hotel passade verkligen hela vår familj. Eller, barnen gillade maten men skulle säkert vilja ha lite stimmigare miljö (fast drog efter en stund och letade pokemons i foajén) – förvänta er inget sedvanligt brunchkaos, som det kan vara på många ställen med brunchbuffé. Dessutom skulle ett glas vin till passa riktigt bra – för utbudet i vinlistan var det inget fel på, och kombinationen med italiensk mat är ju känd sedan länge. Vi hade dock bil – för oss är Solna ingen given destination, och hotellet ligger ju också lite ”off” bland bostadshus och stora vägar. Men gärna en annan gång. Vi är klart övertygade och kommer mer än gärna tillbaka! Priset på 295 kr per vuxen eller 10 kr per barn och år känns absolut värt för så mycket kvalitetsmat.


Tack till the Winery Hotel för att vi fick komma och testa den italienska brunchen!