Dannys krogshow, vännerna och körsbärsträden i skymningsljus

Gårdagskvällen alltså – lite svårt att veta var man ska börja. Men, huvudsyftet med kvällen var att gå på Dannys krogshow, så kanske bäst att börja där då.

Danny Saucedo är väl känd av de allra flesta i Sverige, men ska jag vara ärlig så har jag inte alls haft något intresse av honom. För mig har han känts mest som en pojkbandskille vars huvudsakligen svenska musik inte är något jag lyssnar på eller tycker är bra när det flimrar förbi på radion, och inte heller såg jag säsongen av Så mycket bättre där han övertygade även det äldre klientelet att han är riktigt bra och verkligen kan musik. Så, min utgångspunkt var lite där – och därför tackade jag också nej när mina hemmakompisar planerade en Stockholmssväng med showpaket. Att köpa middag på Hamburger börs, show och hotellnatt kändes helt enkelt inte riktigt lockande för mig givet priset, utan jag såg istället fram emot att lägga de pengarna på det jag gillar mer – riktigt bra mat och goda bubblor eller så till det. Ett hotellpaket är en bra deal för de som är tillresta, inte minst när det i övrigt är helt slut på biljetter – Dannys krogshow Nu! är slutsåld sedan länge – men för mig kändes det inte lockande.

Samtidigt förstod jag såklart, utifrån alla betyg och hur musik faktiskt kan lyfta live ihop med en bra show, att jag säkert skulle kunna gilla showen. Såklart. Så när en av de kompisar som resonerat som jag ovan lyckades knipa några barbiljetter, så kändes kombinationen perfekt. Med andra ord så sågs jag och tre kompisar i stan för After Work på Boquerian, gick vidare till Riche för mat och sedan anslöt vi de fem som redan var på Börsen för mat före showen lagom till konserten började.

Vid låt två var jag övertygad. Den där Danny, alltså!

Dannys krogshow

Dannys show var med andra ord riktigt, riktigt bra. Det var svårt att stå still – så dumma är de kanske inte, de där låtarna som andas mello? Men framför allt var det för mig helheten som gjorde det. Det var underhållande, otroligt snygg koreografi och fantastisk show med extra allt – och bara… Bra. Helt klart värt även för den som inte är ett fan från början!

Däremot kommer jag inte börja lyssna på Dannys låtar hemma, för där är jag inte riktigt. Men se honorm som pojkbandskille gör jag inte längre, iallafall.

Vi avslutade efter showen både här och där, men det behöver vi inte prata mer om än så. Istället avslutar jag med lite vackra bilder från körsbärsträden i Kungsträdgården i skymningsljus där vid 8-snåret igår kväll. Vackert värre och dito vänner – vilken toppenkväll!