När Stockholm börjar sjuda av liv igen

Vi väntar fortfarande på riktiga vårvärmen här i Stockholm, men känslan smyger sig på. Den med löften om långa, ljusa dagar som aldrig riktigt tar slut,  och ett folkliv som riktigt bubblar. Jag älskar den perioden allra mest av just den anledningen. Stockholmarna vet att njuta av sin stad, alla ställen lever, och turisterna kommer i massor och blandas upp med oss som har det här som hemma.

Häromdagen träffade jag upp Annika och reseminglade lite efter jobbet. Utsikten längst upp bjuder Wenner-Gren center på, och den nedan serveras på Scandic Continentals takbar. Inte direkt tak eller jättehögt – men med Stockholms låga hus behövs inte så mycket. Den baren är, med sitt läge mitt på centralen, mer fylld av turister än stockholmare – men det är rätt trevlig inramning och vacker utsikt så inte överskattad för det. 

I helgen blir det lite häng med hemmakompisarna, då vi ikväll ska på Dannys krogshow. Jag är inte ett dugg Danny-fan men tror jag kommer få omvärdera efter ikväll. Ryktet säger så, och det ska bli riktigt kul att se showen.

Bestie Anna kom redan igår, så vi tog en spontan middag på Ljunggrens. Är jag vid Slussen – vilket jag ofta är pga närheten till bussarna hem till Nacka – så är det nästan alltid där jag hamnar. Jag vet inte om det finns något annat bra i närheten – det känns lite som att det är Ljunggrens eller sunkigt och inget där emellan. Har du tips?

Ljunggrens har varit populärt i väldigt många år, men de håller verkligen kvalitet. Oftast äter jag sushi, men igår delade vi på ett gäng smårätter. Det ska jag göra alltid från och med nu – för det var bra verkligen. Otroligt gott, och det kändes inte särskilt dyrt heller. De har förstås inte sänkt priserna, och smårätterna kostade runt 100:- styck – vi delade på fem (och drack lite cava) – men kanske är det jag som efter min första lön på 1,5 år känner mig nyrik. Haha! 

Idag blir det jobb, lunchträning, after work, middag på Riche och krogshow – och sedan en lång helg med familjen. Riktigt grym kombo!