Det blev minst sagt vinter i Trysil idag – för under natten och en bit in på morgonen föll inte mindre än 28 centimer snö. Galet!

Aprilsnö innebär dock ganska varm sådan, så det var klart tungt åt små 6-åringsben. Och 8-årings. Inte rakt igenom glada miner, men ändå – så härlig dag!

Att det var tung snö och mycket vallar var pistmaskiner mitt på förmiddagen ett bevis på. Jag har aldrig tidigare varit med om att det kommit skotrar för att varna alla att åka in till sidan, för att följas upp av fem pistmaskiner i bredd, för att rädda underlaget lite. Så några minuters manchester fick vi, men inte särskilt många.
Mycket snö och taskigt underlag (om man inte höll sig till offpist, men det är våra barn för små för) – men oj så vacker och allmänt härligt. Den där vårvintern, alltså! 

8 Comments

 1. Oj, så lustigt med pistmaskinerna! Och snön i Alperna för en månad sedan var också sjukt tung och mycket vallar på de lite lägre höjderna, det var så sjukt jobbigt och irriterande att åka. Här i Gällivare var det däremot perfekt underlag uppe på Dundret – så perfekt att jag kunde ta mig ned för den där superbranta svarta backen 😉
  Kram och glad påsk på er!

  • livetfrandenljusasidan.se Reply

   Tjoho för härliga förutsättningar och svarta backar! 🙂

  • livetfrandenljusasidan.se Reply

   Det var UR-härligt! Hade verkligen inte kunnat tänka mig att det skulle bli så mycket snö!

 2. Det ser verkligen härligt ut, men samtidigt kan jag nästan känna hur tungåkt det var!!

  • livetfrandenljusasidan.se Reply

   Ja herregud, de stackars små barnabenen alltså… 🙂

 3. Glad påsk hela familjen! Ser fint ut med snön, fast själv trivs jag just idag bättre utan… 🙂

Write A Comment