Jag hann inte få många hela dagar hemma, och när Meja dessutom var körig i magen och blev portad från förskolan blev det inte bättre direkt – halva jobbdagar (pga delade dagar) de ynka två som var – och så gick de hemmadagarna. Meja är dock hur pigg som helst, och det här var inte första gången hennes mage protesterat, så kanske kan det vara något annat? Ingen gång har någon i familjen åkt på något, hon har varit på bra humör och haft oförändrad matlust och det har tagit rätt lång tid innan det gått över. Märkligt?

När vi kom hem från Bali tog det närmare månaden innan hon var helt kvitt sin bali belly, och sedan dess har den varit rätt återkommande. Börja trixa med mat är jag dock inte särskilt sugen på – vi hoppas det går över även denna gång.

I Stockholm har det varit vårväder, och Meja har gjort sig än mer hemmastadd på förskolan där hon numera är glad hela dagarna – så skönt! – och cyklarna har åkt fram. Det är hennes favoritsyssla, för övrigt, och hon går ofta till hallen och pekar på sin hjälm och försöker få sig en åktur. Värsta gullet är hon, och de jobbiga månaderna runt året är bakom oss. Jag brukar hävda att 1,5-årsåldern är småbarns värsta, men som det känns just nu så tar jag tillbaka det. Mysigt är vad det är!

 

Hade det varit strålande sol och 15 plus hemma hade det möjligtvis känns lite tungt att lämna hemmet, men med lite väl mycket kyla där kändes det snarare helt rätt. Nu återstår bara att se vad Trysil har att erbjuda i vinterväg. Jag har inte varit där på 15 år (!) men minns en hög topp och långa, sköna backar. Men, jag åkte nog bräda på den tiden? En jämförelse mellan Åre och Trysil visar 40 liftar, 100 nedfarter, 100 km pist och 890m fallhöjd i Åre och 27 liftar, 64 nedfarter, 65 km pist och 685 fallhöjdsmeter i Trysil. Det är helt klart inte för intet som de båda systemen ses som Nordens två bästa. Åres väder känns snäppet lynnigare än Trysils dock, och med förra helgens väder färskt i minne så hoppas jag att Trysil kan leverera på den punkten. Det ska bli så himla härligt med några dagars familjeåkning!

Vi åkte upp till Borlänge igår kväll och sov över natten, och rullar nu strax in i Trysil. Under kvällen blir vi samlade allihop – min kompis med familj från Västkusten, min bror med familj och mina föräldrar från Borlänge och så vi. En sådan kontrast från förra helgens uppställning – men ack så härligt. Älskar blandningen!

Ha en härlig skärtorsdag!

4 Comments

 1. Bu för magtrubbel, vi har samma strul med Nelly som du vet. Just nu glutenfritt, tycker mig ana en förbättring.

  Enjoy Norge!

  • livetfrandenljusasidan.se Reply

   Hoppas det gör skillnad!
   Här säker på att det INTE var magsjuka den hör gången (heller)…

 2. Älskar ”högfjällsområdet” i Trysil soliga vårdagar! Och sommardagar och höstdagar med för den delen,. Att bo ”granne med Trysil” är en av fördelarna med att bo i Sälen 🙂

  • livetfrandenljusasidan.se Reply

   Kan tänka mig det! 🙂

Write A Comment