Jag är lite hemmakär just nu, och det är förstås våren som gör det –  och att jag ser Stockholm på riktigt vakna till liv igen. Sommaren – inklusive försommar och sensommar – är verkligen Stockholms allra bästa period, och det gör mig alldeles lycklig att veta att hela den långa perioden ligger framför oss. Det går inte en dag utan att jag tittar upp och ut över vattnet någonstans i staden och förundras över hur oerhört härligt det är. Att Stockholm består av öar på vatten är nog det som får mig att älska den allra mest – för det blir verkligen så extra vackert av det.

Det allra bästa sättet att se Stockholm är, på tal om det, från vattnet. Det är så himla häftigt att man kan njuta av Stockholm från vattnet på så många enkla sätt.

Förra året, när vi åkte SL-båt (!) hemifrån Nacka till Gröna lund fick jag syn på en buss som åkte omkring i vattnet just bredvid oss. Barnen skrattade, pekade och bubblade av frågor och funderingar – och vi var lika fascinerade vi med. Jag har aldrig sett något liknande!

Tydligen så är det en ”amfibiebuss”, som kallas för Ocean bus, och som tar passagerarna på en kombinerad sightseeingtur både ovan och på vattnet, och turen finns att köpa hos Upplevelse.com. Med andra ord kan man få det bästa av Stockholm både längs vägar och i vatten och kanaler. Grym kombination!

Föredrar du att se Stockholm från luften istället? Då kan jag rekommendera en tur med luftballong! Det gav jag Henke i examenspresent för många år sedan, och jag minns hur vi svävade över stan helt ljudlöst i timmar… innan vi slog ner just bredvid fairway på en golfbana på Lidingö med en duns. Haha!


Det här inlägget är skrivet i samarbete med Upplevelse.com, men som alltid är åsikter, ord och bilder mina egna. 

1 Comment

Write A Comment