Hur många har inte drömt att någon gång få höra de orden – att få välja att resa vart man vill i hela världen – gratis? Det var med andra ord en helt sjuk känsla, när jag fick de orden uttalade för mig på fullt allvar, den där kvällen i maj för knappt ett år sedan. Anledningen var en utmärkelse till ”most inspirational (travel) blog 2016” av Travellink, och ett pris som bestod av just det. En flygresa tur och retur – vart jag vill i hela världen.

Hur skulle du tänka om du fick höra de orden? Vart skulle du åka? Berätta gärna i kommentar!

Det ligger ju nära till hands att tänka ”så långt bort som möjligt”, för så långt bort som möjligt betyder ofta så dyrt som möjligt, och får man något vill man ju utnyttja det till max. Känns det igen? Jag tror det är ett lite mänskligt drag att tänka så…

sydney

Så någonstans skulle också jag kunna drömma om det. Jag skulle vilja tillbaka till Australien, men då till västkusten med Perth och området norr om Perth, huvudsakligen. Jag skulle gärna åka till Fiji igen (där alla strandbilder i det här inlägget är tagna), och det finns många andra söderhavsöar jag gärna skulle besöka. Men, långt bort betyder också lång tid, och för mig var det en klart begränsande faktor.

Med andra ord fanns begränsningar i tid jag kan vara borta från familjen – för att resa själv med minsta Meja (1 år) kändes inte som något alternativ den här gången. Jag ville till något ställe dit vi inte kan åka med barnen, för att ”passa på” liksom – så de längsta resorna gick bort.

Jag sökte också efter något ställe som inte bara har en känsla av lugn, och som erbjuder mer än bara strand. Vissa härliga ställen, typ Mauritius och Maldiverna, tyckte också min man att var ställen som vi borde göra ihop vi två – och ja, ett sånt ställe går jag hellre hand i hand med honom på än är själv på (även om jag gillar att resa ensam). Men, allra mest ville jag kunna se och uppleva mer, och i kombination med att flygtider och tidszon skulle vara bra så landade det på två val; spännande Zanzibar eller häftiga Kapstaden.

 Till slut vann nyfikenheten på Kapstaden, och till min stora lycka ville dessutom en kompis följa med. Lyckan! Kapstaden enligt ryktet bjuder på häftiga upplevelser, otroligt vackra vyer och natur, god mat och vin och dessutom är det väldigt billigt att leva i Sydafrika. Det känns verkligen som en drömdestination! Jag och min kompis kommer verkligen maxa för att få ut så mycket som möjligt av vår vecka, och har upplägget planerat dag för dag, och restauranger bokade för varje middag och flera luncher. Såhär ser vår plan för vår vecka i Kapstaden ut i nuläget. Sa jag maxa?

Kapstaden blev nyligen utsedd till världens bästa resmål av Vagabond, med utlåtandet ”Bäst alla kategorier” – med motivering enligt citat nedan. Återstår att se – den 16e februari åker vi, och ni får såklart hänga med här!

Sol och bad. Storstad. Vin och mat. Historia och kultur. Vandring och aktiviteter. Djur och safari. Det finns resmål som har allt. Kapstaden är ett sådant. Hit kan man återvända gång på gång utan att få nog. Helt enkelt för att det finns så mycket att göra här och så många sätt att njuta av Kapstaden. Ena dagen vinsafari i Stellenbosch, andra dagen dyka med vithajar. Eller bara njuta av den undersköna utsikten från Taffelberget. Välj och vraka. Dessutom är Sydafrika ett mycket fördelaktigt land att semestra i, priserna ligger betydligt lägre än i Sverige. Med andra ord: ypperligt läge för en semester med guldkant.

En aktiv semester med guldkant? Låter minst sagt som en destination för mig!

7 Comments

 1. Alltså, lyxen! Jag har haft en sådan lista med drömdestinationer som jag har ”bockat av” (Australien, Nya Zeeland, Island, Filippinerna, Costa Rica). Nu lockar Sydamerika igen, och Färöarna/Svalbard/Israel och ja.. kan nog hålla på en stund. Fast det absoluta drömmålet är som du vet Antarktis, får se om jag fortfarande tänker så när jag fyller 40 och planerar att åka dit.

  • livetfrandenljusasidan.se Reply

   Ja, det är verkligen lyxen!
   Och åh vad du förverkligat drömmar, alltså! Inspirerande.

   Nog finns många resmål kvar… stora, vida, fantastiska världen alltså! <3

  • livetfrandenljusasidan.se Reply

   Det får du göra – hoppas ha en del tid att skriva. Mycket på agendan, men inga barn – lär gå på ett ut? Haha.

 2. Det finns många resmål på den listan och de flesta är ju så klart så långt bort en kan komma. Nya Zeeland, Tasmanien, Hawaii, Söderhavet. Men någonstans så är det ändå Galapagos som står högst upp på listan. Ett resmål som inte är helt enkelt att ta sig till men som är så vida omtalat att det egentligen bara ska besökas.

  Galapagos alltså. Det stället!

  • livetfrandenljusasidan.se Reply

   Galapagos har jag inte ens på listan – det borde kanske upp där! Måste läsa på lite. Kanske hos dig, tids nog?

   Hawaii börjar smyga sig in på min också.. inte haft så stort sug dit tidigare.

   Tasmanien, åh! SÅ häftigt ställe!

 3. Pingback: Budget Kapstaden - en (lyxig) vecka i Sydafrika -

Write A Comment