Balihotell och dagens jobb

Nu är den verkligen igång – Bali-planeringen. Vi åker om mindre än tre månader och har inte bokat en enda hotellnatt ännu. Det är verkligen hög tid! Visserligen är det inte högsäsong trots jul – på grund av att det är regnperiod då – men boendena ska ju bokas så vi har inget att vänta på. Mer än tid, vill säga. Det tar verkligen tid att söka hotell – det finns så otroligt mycket!

Jag börjar med att lägga tid på att söka hotell i Ubud, som ligger i inlandet. Dels för att det är där Bali kommer att hända. Ni vet, där känslan av Bali kommer att vara starkast. Sedan är det också julafton just när vi är där, så då vore det schysst med något lite extra – och så kommer vi säkert att göra saker lite på eget håll vi vuxna – yoga, vandringar, utflykter och så, så då är det bra om det är trevligt att hänga på hotellet för den som är själv med alla barnen.

I mina tankar har jag sett framför mig ett hotell mitt bland risterasser och djungel. Antingen i det närmaste övervuxet eller med utsikt över risterasserna. Helst en infinity-pool…

Så, jag dissar en hel massa boenden bara för att känslan vid poolen inte är den jag ser framför mig. Haha! Lite svårjobbat. Samtidigt vill vi ju inte betala hur mycket som helst, för det verkar finnas gott om boenden som är riktigt bra men samtidigt billiga. Vi får väl se.

Något annat som tar lång tid, inte minst betydligt längre än jag sett framför mig, är att måla lastpallarna jag håller på att inreda en lounge på altanen med. ”Hur jobbigt kan det vara?” tänkte jag och begav mig helt spontant iväg och köpte en burk färg imorse. Sedan tog jag varje chans jag fick (läs: alla Mejas sovstunder och lite till) att måla – men avslutade knappt färdig just innan mörkret tog över och färgburken på 5 liter var slut vid halv 8-snåret. Jobbet! Å ena sidan är det klart värt – för att enklare kunna komma igång med att göra det snyggt och klart i vår – men å andra sidan är jag ändå lite tveksam. Vårt hus är liksom funkis och modernt, och det här är mer charmigt med en touch av shabby chic eller skärgård. När jag tvekar tar jag dock fram den här inspirationsbilden och kämpar på igen. Det kommer bli värt!

Det var ju en effektiv föräldraledig dag om inte annat! Ringt bilverkstaden, vikt ett enormt tvättberg, plockat undan och klippt podd har jag också gjort. Vissa dagar finns mer energi än andra, kan man säga!