Mot Åre med barnen

Som jag berättat så ska vi snart åka till Åre. På min önskelista står mountainbikeåkning på fjället, långa vandringar – som den jag gjorde vid Blanktjärn förra året, god mat på någon av alla härliga krogar och härliga, maxade fjällupplevelser… men verkligheten är lite annorlunda. Tyvärr, höll jag på att skriva – men det ska jag förstås inte säga, för det som är annorlunda är att vi pratar Åre med barn. Tre stycken, varav den minsta 8 månader och den äldsta 8 år. Dessutom verkar vädret opålitligt och vi har inte särskilt många dagar på oss. Tur att jag är en positiv person, som vet att uppskatta det som blir snarare än att sörja det som inte blir. Dessutom så blir säkerligen det som inte blir någon annan gång.

Det finns mycket information om att åka till Åre med barn, och jag har fastnat för den här sidan där det står inte mindre än 81 tips på barnvänliga aktiviteter i Åre.

Vi siktar på att bestiga Åreskutan, för det är möjligt med alla barn – Meja i bärsele förstås. Det som gäller då är kabinbanan till toppen och så klättrar vi vidare därifrån. Tipsen säger gott om picknick med i packningen för välbehövliga pauser längs vägen!

Kanske kommer vi iväg på zipline? Det vore en skön revansch för Max som med sina 5,5 år var för liten för att göra höghöjdsbanan i Hestra som Stella gav sig på för några veckor sedan, på sin 8-årsdag.

Barnen har länge pratat om vattenfall – kanske har de sett något på någon film och imponerats? Jag har svarat att de kommer få se vattenfall när vi åker till Bali i vinter, men sanningen är ju att man inte behöver åka så långt. Jag tror vi alla skulle tycka att det vore häftigt att se Tännforsen!

I matväg lockar givetvis Åre creperie, och jag hoppas också på ett besök på Dahlbom på Torget.

Sedan så ska vi förstås bada! Vi kommer att bo på Fjällgården (som jag samarbetar med) som har pool, badtunnor och bastu, och är vädret dåligt blir det säkert också ett besök på Holiday club. Ute? Nej, det är våra barn alldeles för fega för vad gäller temperaturen!

På minussidan då – om jag ska säga vad jag drar mig lite för, så är det förstås den långa bilresan. Tur att vi är vana! Dessutom så får vi då tid att djupdyka i tipsen på listan ovan och tillsammans skapa oss en plan för våra dagar i Åre. För maxas, det ska de!

Och så var det ju det där med att packa igen också… Phew!