De finaste dagarna och den sittande perioden 

Den här sommaren alltså – den lär bli min längsta någonsin. Den började liksom innan jag ens fattat att det var sommar, och i ärlighetens namn tillhör ju inte maj en sommarmånad ens. Sedan fortgår den, dag efter dag, sådär så att jag redan i början av juni vet att uppskatta regniga dagar för att det är ett skönt avbrott. Lyx är vad det är. Idag var jag på ärende i Liljeholmen på förmiddagen, och sedan promenerade jag hela vägen till Henriksdal längst bort i Hammarby sjöstad. En ytterst fin promenad, inte bara för att promenaden längs Årstaviken är och förblir min absoluta favorit i Stockholm utan också för att dagen var så härlig. Jag hade köpt med mig en mezetallrik och satte mig på en brygga i Sjöstaden och hade det skönt i över timmen.


Badbryggan på Liljeholmskajen.

Världens bästa promenadslinga går i stad men skog och längs vatten som kantas av bryggor. Folk går, springer och gymmar, hundar rastas och ja. Livet. 

I Sjöstaden är inramningen liknande men ändå annorlunda. Jag gillar den på sitt sätt, men inget slår Årstaviken.

Den här perioden med bebis förresten, den är helt klart en riktig favorit. Med en vecka kvar till 7-månadersdagen sitter Meja hur stabilt som helst och det är fortfarande lika roligt tycker hon så att hon kan sitta i evigheter och pilla med vad än man nu ger henne. Det är så tacksamt! Visserligen ålar hon baklänges och snurrar runt i sidled på mage, men det är varken större eller snabbare utflykter än. Det är perfekt för sommaren vill jag påstå – när det är skönt att kunna hålla solen borta och så.

Ungefär så gick den här otroligt varma och sköna dagen. Sedan hämtade jag Stella på ridskolan och åkte hem på after stall och fortsatte njuta sommar.

Max har spenderat veckan hos mormor och morfar – första gången själv i flera dagar! Men nu längtar vi efter honom alldeles extra (även om Stella redan första dagen, i söndags, tyckte att det var väldigt tråkigt vid middagen utan honom – gulle!) och ser fram emot en långhelg med midsommarfirande ihop. Och då börjar väl den riktiga sommarkänslan för de allra flesta? På tiden!