Morsdagsmiddag på Food Village, Sjöstaden

Henke hade gjort riktigt fin research inför kvällens mors dags-middag, och adressen jag navigerade mig fram till var Virkesvägen i Sjöstaden – och inte ens när jag parkerade utanför visste jag vart vi skulle ta vägen. Food village har nämligen bara haft öppet i ungefär tre månader, och jag hade inte hört talas om stället innan vi gick in i den stora saluhallen.

För Food village är ett helhetskoncept – en ställe, eller som de själva kallar det; ”mötesplats”, med restaurang, café och matbutik med en känsla av saluhall. Råvarorna i affär såväl som restaurangens rätter når upp till alla krav man kan tänkas ha på närheten, det ekologiska och klimatsmartheten. Matupplevelsen ska vara hållbar, helt enkelt – och det känns ju verkligen helt rätt i tiden, liksom den urbana inredningen. Jag gillar verkligen konceptet gällande allt!

Food village hade en speciell mors dags-meny ikväll, och både jag och Henke åt löjrom till förrätt (man kan aldrig få för mycket löjrom under en helg!) och jag tog gös med sparris och färskpotatis till varmrätt – supergott! Henke käkade en biff som var riktigt bra. Snyggt var det också!

Fast annars var det ju det här som var bäst – anledningen till bli firad på mors dag. Alltså, hur rik är jag inte? Tacksamheten…

 Den första och största (med en massakerad barn-burgare), och så den minsta – som ser likadan ut. Så häftigt det där. 

Det var ett ytterst fint firande, även om Stella och Max var riktigt söndagströtta och pratade betydligt mer om hur trötta de var och hur gärna de hade velat ha med iPads (inte ett alternativ idag) eller låna våra telefoner (fick de inte heller) än delade med sig av finurligheter, men så är det ibland… Det slår en ibland, att vi tycker att de är så stora men ibland får vi inse att de faktiskt inte är så stora ändå.

Present fick jag också  – det enda jag yppat att jag önskat mig. Den massagen ska jag boka in så snart jag bara kan! Tänk om jag får fortsätta sova om nätterna (yes – Meja får göra ett försök i eget rum inatt…) och dessutom får en ny-knådad rygg – vilken balanserad version av mig själv jag skulle bli då!