Sommarsäsong i huset

Wow, vad sommaren kom med besked! Helt ljuvligt! Vi åkte hem igår förmiddag efter två nätter hos vännerna på Vindö (så enormt mysigt vi haft det!) och satte igång med fix med vår baksida;  Altan och kringliggande områden. Tidigare har vi mest grejat med framsidan där vi har gräsmatta och uppfart, men nu är det förstås helt på tiden att få klart där iallafall vi vuxna spenderar allra mest tid utomhus. Jag målade det sista av järnstaketet nere vid infarten, Henke gick loss med högtryckstvättten och körde av terrasser, möbler, pergola och allt som kom i hans väg, utemöblerna åkte fram och så bar vi bort plåtarna som legat för poolen under vinterhalvåret och började vi fylla den med vatten.

Inte så lite taggade barn! Innan den är igång dröjer det dock några veckor. Vi tar hjälp med själva uppstarten, för det känns liksom bra att ha någon som verkligen kan sin sak som kan kolla igenom så att allt ser bra ut och så.

Själv körde jag även lite ansning runt en av de många trappor vi har i trädgården. De som byggde vårt hus för närmare 80 år sedan gillade det där med att gjuta…

För övrigt så är min dröm att ha en robotgräsklippare – inte så mycket för arbetsinsatsen som för resultatet. Jag gillar att klippa gräset men det blir inte fullt så ofta som det borde och skicket på gräs kunde vara betydligt bättre och inte minst vore extra kapande av sniglarna precis hur välkommet som helst. Problemet är bara att gräsplättarna är i flera platåer, vissa delar sitter inte ens ihop med varandra och andra passager är trånga, och så har vi sluttningar dessutom. Utmanade! Jag röjde dock i den övervuxna slänten för att göra den klippvänlig så kanske är det ett steg i den riktning som krävs… Ytan är liten men terrängen tuff – finns det någon prisvärd robotgräsklippare som klarar det tro? Tips välkomnas!

Men idag tar jag det desto lugnare. Ett tag iallafall. Henke är på svensexa så jag njuter av min frukostkaffe (såhär vid 10.30-snåret, hehe…) i solen och ska snart ta med hela barnaskaran till SATS. Sedan blir det utomhus resten av dagen, jag tänker mig Tyresta eller Siggesta gård – vi får se vart det slutgiltiga beslutet hamnar.