Så som dagarna gått

Jag förstår att ni undrar; Hur gick det med flaskan för Meja i torsdags egentligen? Och hade jag en fin kväll?

Min kväll var utmärkt. Jag hade en helkväll på Villa Källhagen och fick äta otroligt god mat och dricka ännu godare viner från Franken, som är ett distrikt i sydöstra Tyskland. Jag fick helt klart mersmak på att åka till Tyskland och inte bara besöka en massa härliga vingårdar utan också semestra allmänt med allt de har att erbjuda. Mycket outdoor och aktiv semester i härlig natur, är det som gäller. Det kommer som ett inspirationsinlägg vid tillfälle framöver!

Alltså maten! Fantastiska snittar med Silvaner BRUT. Potatis- och silverlöksoppa med forellrom och friterad savoykål, rödvinsbrässerad högrev med tryffelstompade rotsaker, svampsauté och karamelliserad rödlök och mörk chokladmousse med pistagemacron och björnbär. Ytterligare silvaner (gott, vitt vin); Trocken, och sedan Rondos Barrique trocken som rött och Iphöfer Julius-Echter-Berg Riesling som sött. Otroligt gott verkligen! Även om vinerna i Franken kommer ett mer utförligt inlägg senare.

 Men hemma gick det mindre bra. Meja vägrade helt enkelt flaskan och var efter några timmar inte alls nöjd och även om hon blev riktigt hungrig först samtidigt som mitt event tog slut så blev det till att ta den snabbast möjliga vägen hem. Håhåjaja.

Jag är inte allt för stressad för det dock. Hon är drygt 4 månader nu och om ett par månader är det något mål mat som gäller och för Stella, som också var en flaskvägrare, släppte det i samband med det och hon började förstå att det fanns andra sätt att få mat så då funkade också flaskan. Sen har jag inte samma behov nu heller, jag känner mig inte låst för det. Omställningen från 2 till 3 barn är så pass liten, till skillnad från när jag fick barn första gången och kände mig så låst. Sedan är ju Meja rätt lugn också och vill ha ganska många timmar mellan målen så jag kan ändå få mina pauser. Men, på måndag testar vi igen och då med pumpat istället för ersättning.

 
Fredagsmiddag hemma. Passa på när barnen är på kalas osv.  

Sedan trillade dagarna på och nu är det redan lördag seneftermiddag och vi har haft en heldag i trädgården. Som jag älskar vårfixet i den, ändå! Så märkligt det där. Innan vi flyttade till hus var jag så rädd för allt jobb som skulle komma med trädgård och även om det ju absolut är det och kan vara betungande så är det mest så himla skönt. Kroppsarbete där man får vara ute och ha det skönt, och så blir det så fint! Henke har fortsatt ansa syrénbuskar och köra ris och jag har grävt upp triljoner rötter från en övervuxen del av trädgården, och så har vi flyttat en massa buskar som tenderar bli aggressiva när de blir gröna till en mer bakre del av trådgården.  Och givetvis har studsmattan monterats upp och varit överbefolkad av kids. Härliga tider!

Här bakom ”piratskeppet” har det inte gått att klippa gräset på grund av små buskar hipp som happ. Jag grävde och konstaterade att det var enbart grova rötter rakt igenom. Nu är de borta, liksom all mossa – och jag ska så gräs. Efter häck-klippningen kanske även solen hittar in lite! 

 Till höger har det varit buskar som på riktigt anfallit en när man gått förbi. Nu nerklippta och/eller flyttade närmare grannen, och snart fixar vi gräs ända fram till det berg som ramar in tomten åt det hållet.

 Medan Stella spenderat dagen med kompisar och cyklat runt och gjort hela området så har Meja mest hängt med och Max gosat omkring och haft kompis hemma. Villalivet i förorten, alltså. Fint det. 

Snart väntar pestokyckling och sedan kommer vi inta ryggläge i soffan tror jag bestämt!

Vad gör du i helgen?