Restaurang Niklas and Friends i Sjöstaden

Igår testade jag och sköna bönorna ovan, Towe och Älva, nyöppnade lunch- och cateringstället Niklas and friends i Hammarby Sjöstad. Fokus på råvarorna – för av goda råvaror blir det god mat, resonerar man och serverar vacker och enkel mat. Och nog var det en vacker komposition jag fick, när jag beställde den vegetariska rätten från den hyfsat digra lunchmenyn stället för att gå på dagens som var fläskkarré med klyftpotatis. Det är vitaminer jag vill åt i massor efter semester, och det fick jag. Sotad blomkål med sötpotatisdipp – supergott!

Däremot håller jag med Towe som skriver den här recensionen om att det var något för lite matig mat, sådan där som man står sig på länge. Mer bönor eller frön hade varit fint i rätten ovan, liksom i Towes räksallad. Sedan efterlyser jag lite roligare sallad, kvalitetslunchställen ska ha mer kan jag tycka. Men brödet var gott liksom tapenaden – så jag blev mätt ändå ska sägas.

Vackert kanske inte är det absolut bästa ordet för inredningen men däremot snyggt. Jag gillar verkligen den rustika industristilen, inte minst när det är riktigt mysigt på samma gång trots sin storlek. Det ser kanske lite tomt ut på bilderna men det är snarare för att vi kom efter lunchrusningen. Vi inledde lunchen närmare 13, och de har öppet 9.45-14. Tidigare är det betydligt mer folk – packat har vi hört!




Kommer jag tillbaka? Jo, det gör jag nog. Men jag håller med Towe i att de gärna kan skaffa någon mer barnstol tills dess. Vi är definitivt inte huvudmålgrupp men välkomna är vi väl iallafall?