Att vara åter på SATS (eller – Att leta efter balansen)

Jag vet vanligtvis så väl vad som får mig att må bra. Det finns många saker som är viktigt för mig i livet, och som jag behöver en viss dos av för att känna mig helt i balans. Genom åren har jag blivit väldigt duktig att navigera genom de olika områdena, och hitta en balans som gör att jag mår bra. Det är grunden för att jag ska känna mig glad och uppåt, vilket jag gör till 98% av tiden.
Läs gärna inlägget Ett tankeexperiment om balans här.

Låt oss säga att sluttampen på graviditeten inte var en period då jag hade bra synk mellan de där olika delarna som är viktiga i mitt liv. Inte heller har tiden i bebisbubblan varit det, även om det på andra sätt varit bland de lyckligaste och finaste dagarna i mitt liv någonsin. Mitt i kärleksrus och tankar om att vilja stoppa tiden så bubblar en känsla av rastlöshet inuti. Känslor som påverkar mitt humör och mitt tålamod, min känsla av balans och välbefinnande. Jag både vill och behöver hitta dit helt igen.

En sak som jag verkligen saknar är träning. Jag behöver vara aktiv och känna mig aktiv – ja det är två olika saker – för att känna full energi.

Så idag gjorde jag, i frustration över skräpväder som gjorde att långpromenad kändes enormt oattraktivt, debut på SATS babypass ”SatsBaby”. Det är skräddarsytt för nyförlösta och därmed både skonsamt och har fokus på ”rätt” muskler. Jag tränade förstås med fullt fokus på att allt skulle kännas bra, och det var så otroligt skönt! Jag kände inte alls att kroppen kändes helt om-möblerad eller så. Men oavsett så vet jag att det är lugnt och sansat som gäller ett bra tag framöver, så jag ska träna klokt.

Meja, i virkade sneakers, tog sig igenom både pass och dusch-fix efteråt med ro. Nöjd som alltid. Själv kände jag många nostalgikänslor – jag körde babypassen redan med Stella, men framför allt så var jag med Max stammis i Sickla. På den tiden var det Lofsan som körde babypassen och hade sin Baxter dinglandes på magen i babybjörn.

Efter passet följde jag upp med lunch och lite diverse fix och var klar först när det var dags för hämtning av barnen – och med det både gick dagen (som kändes som en härligt aktiv sådan) och jag fick en känsla för hur jag vill lägga upp barnens vistelsetider under vårterminen. Topp!