Voltaire i Sickla och Järlasjöns svanar

Igår hade jag åter ärenden i Sickla, så jag tog en skön promenad dit. Jag gillar Sickla köpkvarter, men kan sakna egna favoriter i restaurangväg. Igår lyxade jag till det lite och gick till Voltaire, ett ställe många höjer till skyarna och själv har jag också hyllat t.ex Voltaire i PUB-huset tidigare. Sicklas restaurang i glashuset har jag dock dissat sedan vi var där förra vintern. Maten var visserligen bra men vi åt en lördagslunch med familjen och barnens pannkakor kostade 70:- per portion för två små pannkakor var. Det är bara inte vettigt! Då blev jag så irriterad så jag bestämde mig för att aldrig komma tillbaka. Ja, så bestämd och långsint kan jag vara…

Inramningen är det inget större fel på såklart, och inte heller maten. Vi hade en riktigt skön stund jag och Meja. Eftersom jag redan har lite agg så är jag dock känslig och har extra höga krav, och inte heller den här gången levererade Voltaire helt.

Voltaire i Sickla

Dels kostar maten 129:-, och kvalitet har förstås ett pris men jag tycker att det är i överkant. Sedan frågade jag en person om smör istället för den framplockade ärtröran, och fick till svar att det inte var några problem utan att jag självklart kunde be om det i kassan (och detta var vid 2-tiden så vi var långt efter lunchrusning), så det gjorde jag. Personen i kassan svarade dock snabbt att ”nej, det har vi inte”. Det kändes som att det var en ren lögn av lättja. Sånt gillas inte.
Nej, jag blir inte stammis på Voltaire i Sickla.

Ungefär så var det med det. Och svanarna i Järlasjön? De verkar glida omkring och ha det allmänt bra och fångades igår närmare Sickla än Järla sjö. Det är verkligen vackra djur, alltså! Liksom dagen igår var, trots den där avsaknaden av snö.