Familjedag med film (Inside out) och Monster Jam

Vi har haft en så mysig dag idag! Efter en skön förmiddag hemma åkte vi in till stan…

…och åt lunch på Vapiano. Nu tycker jag visserligen att Vapiano är rätt överskattat, men det passar bra med barn med sin avslappnade och skönt stimmiga inramning. Det jag inte gillar är att man faktiskt är på restaurang och i princip betalar därefter (inte dyrt men på något sätt inte prisvärt) men får stå i kö för att beställa, ofta vänta länge på maten och förstås få maten i helt olika tid om man väljer olika för det är konceptet där och – nej. Med barn eller om man har en obokad kväll och vill ha något hyfsat snabbt och enkelt funkar det bra, men det är inte mitt favoritställe helt enkelt.

En som fått sin hyfsat goda sallad och tre som är i matkoma i väntan på pizza.

Sedan delade vi upp oss och Henke och Max åkte till Solna och jag och Stella gick vidare (med nöd och näppe – foglossningen/ljumsk-ilningarna idag alltså, jeez!) till Hötorget och Filmstaden Sergel. En skön eftermiddagsfilm passade mig (oss) betydligt bättre än Monster Jam på Friends arena, kan jag lugnt påstå.


Vi såg Disney-filmen Insidan ut (Inside out) som handlar om en liten tjej som går igenom en tweenie-livskris när hennes familj flyttar, och hur känslorna som lever i hennes huvud – i filmen i form av förkroppsligade figurer – hanterar alla med- och motgångar. Jag tycker verkligen att den var bra, och håller med om den här recensionen (<– länk) om jag kan tipsa om ifall du vill veta mer. Jag tror Stella greppade det mesta, men för Max som snart är 5 hade den nog varit lite svår. Å andra sidan hade han säkerligen roats av den ändå, för den skulle nog upplevas rolig även om man inte förstår riktigt allt.
Den är känslosam, fin, smart, insiktsfull och rolig – så jag skulle verkligen rekommendera den.


Mindre känslomässighet och insida får man väl säga var det som gällde i Friends arena, där Henke och Max såg på Monster Jam. Stora, tunga monstertruckar som under högt oväsen tävlade och visade upp sig för en entusiastisk publik. ”Jättekul och coolt!” tyckte Max, men en upplevelse som det räcker att få en gång – det lär inte behövas repris nästa år. Inte till det priset iallafall, det var rätt dyrt att gå.

Hela upplägget för idag och kvalitetstiden med varsitt barn var så mycket värt, inte minst när dagarna snart kommer att bli lite annorlunda för den här familjen. En bästa sortens ”passa på”, som jag tror vi alla uppskattade.

Med det är det dags att avsluta kvällen. Efter en ruggigt god kantarellrisotto med extra kantareller på, ruccola och parmaskinka (jag kör min i ugnen en stund för att göra den gravidvänlig) sjunker vi ner i soffan och tar det alldeles extra lugnt efter en fin dag.