Humlanträning med Lofsangruppen och Röhnisch

Igår började jag dagen på bästa tänkbara sätt, med ett härligt träningspass i skön inramning i Humlegården i Stockholm city. Det var Lofsangruppen som tillsammans med Röhnisch bjöd på ett pass och vi var runt 70 tjejer (!) som dök upp för att köra ihop med Lofsansgruppens duktiga coacher Johanna, Clara, Sara och Johanna.


Johanna Barvelid instruerar.

Det var fullt ös i Humlegården, och nyfikna personer stannade och tittade och blev säkerligen inte så lite sugna att haka på. Den här typen av träning ger ju liksom oftast det – en extra motivationsboost och pepp som gör att man tar i lite extra under passet såväl som tar med sig motivationen in i kommande veckors träning. Det är det som jag gillar så himla mycket med sådana här pass, och nu har jag haft två på en vecka – undrar hur länge jag rider på den peppen?

För rent allmänt så var nog detta mitt sista pass av träningsevent-typen på ett tag. Nu är jag i tredje trimestern och många övningar behöver anpassas (även om jag fortfarande inte riktigt känner den fysiska begränsningen, men jag vet ju…) och ledare för sådana här pass ska inte behöva tänka så speciellt på ”speciella förutsättningar” mer än att göra övningarna ”skalbara” så att de passar olika nivåer. Det gör de såklart, men vid t.ex graviditet så behöver ju inte ens första nivån vara rätt ibland. Med så många deltagare och fokus på rolig träningsstund ska inte ledarna behöva tänka på en speciell individ extra i den utsträckningen, tänker jag. De har fullt upp med annat. Nu kan jag det mesta själv och just på passet igår var de hela fyra som höll i det så jag fick extra tips och hjälp med fokus men ändå… Nu är det jag och gymmet ett tag. Sedan hoppas jag på tillfällen till mammaträningsevent fram emot våren istället!


Sen älskar jag det sociala med dessa event – igår pratade jag resor såväl som träning med flera bekanta lofsianer, träffade en gammal bekant från min hemstad för första gången på säkert 20 år (och konstaterade att vi bor nära varandra, har jämngamla barn osv), hängde lite med en innebandykompis och ja – ungefär så.

Efter passet återsamlades vi i Röhnisch fina butik på Norrlandsgatan, och fick frukost och en presentation av några nyheter från nya kollektioner. Alltså, så många godbitar de har i sitt sortiment! Hela butiken är som en riktig godisbutik för den som älskar träning och kläder.

Jag är Röhnisch tights trogen, deras shape är i mitt tycke de överlägset skönaste som sitter uppe allra bäst så även nu med gravidmage så föredrar jag dem så länge det går. Än kan jag vika ner dem i midjan och igår invigde jag ett par helt nya jag nyss fyndade på rea med 70% rabatt – tack för den!

  Vecka 28.

Sen några bonusbilder – den första för att jag tycker att det är så skön power i att ett stort gäng tjejer helt obrytt tar sig joggandes fram genom Stockholms stadskärna och den andra för att visa hur träningsglädje och gemenskap ser ut efter ett svettigt bendödarpass.