Lördag och livet (liven)

Imorse hade jag och svägerska Erika, som kom igår kväll med hela brorsfamiljen (mysigt!) tidig träningsdejt. Grymma Clara tränar ofta lördagsmorgnar och har ett entusiastiskt entourage som mer än gärna hänger på. Den tidiga morgonen brukar innebära många avhopp och själv har jag inte lyckats komma upp i tid någon gång (jag älskar sovmorgon och långfrukost med familjen på helgerna) men idag var det äntligen dags – och vilket gäng vi blev idag!

  
Träningsglädjen var för min del maxad och väl hemma igen (mött av en rejäl frukostbuffé, tack för den kära make!) var jag så lycklig och jag riktigt känner hur det är en känsla jag kommer ta med mig in i dagen.

Passet blev rätt långt, väldigt härligt och med stort fokus på underkroppen, och såg ut ungefär såhär:

Uppvärmning: Rörlighet, olika böj, ankgång, björngång. Vi testade böj med en vikt, två vikter, vikten ojämnt placerad och olika fotpositioner.
Styrka 1: 4 set tunga böj med valfri belastning och redskap
Styrka 2: Farmers carry: Vikt över huvudet, olika vikt i de båda händerna, två tunga vikte i händerna, vikt i famnen (20x2m på alla)
Styrka 3: 4 set tunga höftlyft
Pulscirkel: Sju stationer med 45/15 på varje, Två varv: Burpee, Wallball, Thrusters hantlar, Utfallssteg med viktplatta, Höftlyft på låda m viktplatta, Svingar, Cowboyhopp


Det här är en riktig favoritövning numera, höftlyft med tung vikt. Jag skulle nog kunna ta tyngre men mitt tillstånd med ett litet liv i magen gör att ”lagom” känns bäst. Good enough liksom. Man ser på den här bilden att jag har den där lilla kulan men det känns inte alls obehagligt att ha stången längre fram och hålla emot med händerna. Men som sagt, inte läge för tyngre…

De små liven, och livet alltså. Så fina de är och så fint det är. Igår kväll öppnade vi äntligen poolen till barnens stora lycka och de ligger i konstant nu trots att graderna ännu bara är på 24 istället för måltemperaturen på 28-29.

  

Vi satt ute sent igår, och det var utan tvekan den första varmare kvällen i år. En tröja räckte långt inpå nattkröken. Det är så mysigt i pergolan!
Idag kanske jag åker iväg och köper infravärmare dock, det skulle ytterligare förstärka myskänslan där ute och sprida jämn värme till alla runt bordet – ikväll blir vi ännu fler. Någon som har något tips angående sådana?

Nu agerar jag poolvakt medan badet fortgår, de vuxna som inte var på SATS i ottan har dragit till Hammarbybacken för backpass och Erika har börjat lägga sin kärlek (hon har mycket sådan) i en försummad del av trädgården där hon går hårt åt mot ogräset och fyller med täckbark. Kusinbesök kan vara det bästa besöket, på alla plan…