Med träningsvärk efter två toppenpass (helkropp, rygg)

Hela dagen idag har jag känt av de flesta delar av kroppen, efter ett riktigt skönt träningspass igår. Fokus helkropp och enklaste möjliga upplägg med två cirklar á 4 övningar som jag cirklade runt ett gäng gånger.
Varv 1 = 45 sek jobb, 15 sek vila, 45 sek jobb, 15 sek vila, innan nästa övning.
Varv 2 = 45 sek jobb, 15 sek vila, vidare till nästa övning, hela blocket (alla 4 övningar) runt och så ett varv direkt med samma upplägg men 30 sek jobb, 15 sek vila.
Varv 3 = 30 sek jobb, 15 sek vila, vidare till nästa övning.

Övningar cirkel 1:
1 – Smal rodd med skivstång 3 reps, ner på stång och gör armhävningar 3 st, upp igen osv
2 – Step up på hög bräda
3 – Good mornings
4 – Knäböj med kettlebell

Övningar Cirkel 2:
1 – Hopprep eller KB sving
2 – Sumo squats med KB
3 – Bred rodd med skivstång
4 – Slag med tjockt rep eller Axelpress

Idag fick jag sällis av bästa J, och vi körde ett pass jag haft i bakhuvudet länge men aldrig kommit mig för att testa – ett ryggpass gjort av Lofsan. Hon kallar det ”back attack” och det är ett passande namn. Jeez alltså vad intensivt och vilken otrolig genomkörare av hela ryggen (och lite till). Hela passet finns utförligt förklarat  i videoblogg hos Lovisa här, och hon poängterar att detta pass är för de som är mer vana att köra styrketräning. Varje block körs i 14 repetitioner och 3 varv med vila endast mellan blocken.

Båda passen var riktigt härliga och sådana jag lägger i minnet för framtiden. Eller rättare, sagt lägger under kategori Träning & Hälsa – ”Pass – Upplägg”, så att jag får lite hjälp att komma ihåg det.
Avslutning med enarmsrodd i TRX.