Island – dag 2, Snaefellsnes

Idag styrde vi bilen nordväst norrut från Reykjavik med sikte på halvön Snaefellsnes. Den beskrivs ofta som ”hela Island på en halvö” på grund av sitt varierande landskap som täcker in om inte alla så iallafall de mesta av de miljöer som finns på Island. Knappa två timmar tog bilresan upp och med många stopp längs hela halvön både för att kolla in häftiga ställen snabbare och för att bara vara och njuta samt förstås lika lång väg hem så tog utflykten 12 timmar. Mastigt! Man kan säkert göra denna resa på 7-8 timmar med högre tempo, men varför ska man? När man på vägen får se och uppleva fiskebyar, vulkaner, kratrar, glaciärer, vattenfall, berg, lavastränder,  hav, små typiskt isländska kyrkor (som jag spanar kyrkor!), lavafält, hästar och lamm, turkosa sjöar och – ja. Allt som Island har att erbjuda helt enkelt. Bara bara fantastiskt!

Att vädret varit klockrent med klarblå himmel och humanare temperatur (ingen vind!) har varit en härlig bonus. Dessutom, om igår var turistigt i kubik med vida kända landmärken var vi idag snarare själva och gjorde Island på vårt sätt, långt ifrån turistbussarna. Det måste ju älskas! Magin i att gå på en fantastisk svart lavastrand helt själva alltså… Obeskrivligt.

Jag har njutit idag, så otroligt mycket. Ett urval bilder idag igen? Ja, det får de bli, de talar ju så bra.

Snaefjellsnes
                      

Vi bytte om och fräschade till oss hemma i lägenheten på 10 minuter (!) innan vi fick rusa mot kvällens restaurang. Energin är det inget fel på och förutom grymma naturupplevelser så äter vi oss igenom Islands bästa/mest kända restauranger. Mer om det separat senare!

Imorgon väntar hästridning så det är hög tid att sova. Over and out!