Är du sugen på att göra något i påsk, utan att ha en fjällsemester (eller vilja ha det) inbokad? Här kommer några tips för minisemester med familjen i mellan- och södra Sverige (i olika prisklasser) som kanske kan vara något för dig.

Kolmården, Norrköping
Djurparken som alltid är fantastisk för familjer med barn i olika åldrar har betydligt färre besökare under påskhelgen än under högsäsong. Obs! De har bara öppet för gäster med årskort, så det kan bli svårt om ni inte tänkt komma tillbaka ytterligare två gånger i år (vilket behövs för att tjäna in årskortet vill säga).

IMG_7874

Bland elefanter på Sri Lanka och elefantdagiset Pinnawela Elephant Orphenage i december 2013. Stella passar på att mata en elefant. Djurvännen.

Legoland, Billund, Danmark
Danmarks största nöjespark öppnar veckan innan, och kan vara en riktig hit innan sommarturisterna hittat dit. Kombinera med Lalandia och ni roar er en hel långhelg och lite till. Vi kör Legoland över Kristi Himmelsfärd, och jag är så himla pepp! Läs om hur vi tar oss dit från Stockholm här (och jag har sökt runt mycket kring detta kan jag säga).

minisemester med familjen

Miniland, Legoland.

Krysssning, (utgå ifrån) Stockholm
Att hoppa på någon av de stora rederiernas kryssningsfartyg till Finland eller Åland under påsken är en perfekt utflykt. Barnen åker gratis eller iallafall väldigt billigt och under påsk och påsklov är skeppen extra välfyllda med roligheter för barn.

royal carribean cruise jamaica

En Östersjöbåd kanske inte är riktigt lika stor som det flytande underhållningskomplex Royal Carribeans Oasis of the seas är, här anlagd i Jamaicas hamn, nov -14 – men är definitivt en hit för påsklovsfirande barn och roar tillräckligt.

Gustavsbergsbadet, Örebro
Åk till Örebro och bada i nyrenoverade äventyrsbadet som nyöppnade alldeles nyligen. Slottet och diverse museum med barninriktning kan också locka.

Aqua Nova äventyrsbad och skidor i Romme alpin, Borlänge
Det är osäkert om Romme alpin fortfarande har snö så sent som tidigt i april – men om det har det har man ett par dagar med skidåkning som kan kombineras med Aqua Nova som är ett riktigt härligt äventyrsbad. Komplettera med besök på strutsfarm (ja, det är superkul!) och Framtidsmuseet. Så ja – givetvis kan du bo i stan istället för i skidlodgen om du önskar, Romme alpin ligger trots vad Stockholmarna tror i Borlänge (och inte i en egen stad eller ”i närheten av” Borlänge eller dylikt).

Tom Tits och Sydpoolens äventyrsbad, Södertälje
Tom Tits kan vara det absolut mest spännande stället för barn med upptäckarlust, flera stora våningar fullspäckade med spännande experiment. Kombinera med en hotellnatt och bad i stora äventyrsbadet Sydpoolen.

20140107-175838.jpg

Bad. Det bästa mina barn vet. Här på Sri Lanka 2013/14 när det som vanligt kastades friskt i poolen.

Parken Zoo, Eskilstuna
En av Sveriges största djurparker ligger i Eskilstuna, och en heldag på Parken Zoo blir ännu roligare av de många åkattraktioner som också finns. Parken Zoo har öppet i påsk.

IMG_1606Mata dvärgkängurus på Nya Zeeland.

Har du något annat tips? Skriv gärna bland kommentarerna!

___________________________________________________
blogg100 – 18/100