Lite mer om LimpAn-s fantastiska superhjältar

Jag nämnde ju detta kort i förra veckan – att Linnéa Johansson som på Facebook kallar sig LimpAn ritat de mest kända superhjältarna i ny skepnad. De är gestaltade på ett sätt som barn kan identifiera sig med från verkliga livet, som utmanar det som faktiskt är problematiskt med hjältarna och som får barnen att gå in i roller där de leker argt och våldsamt. Hela konceptet är genialist, briljant, fantastiskt.

Den 22a mars släpps bilderna på pdf på LimpAns facebooksida – gratis alltså! (men donationer tas emot) och kan skrivas ut för att låta barnen ta vid med färgläggandet. Ett par veckor senare kommer ett nytt kit med prinsessor från filmer vi känner till i nya situationer.
Jag hoppas vi får se dessa färgläggningsark på alla förskolor och i alla hem!

Denna bild visade jag barnen ikväll, när den just lagts upp på LimpAns facebooksida och Max blixtsnabba reaktion var: ”Åååååååh! Jag tycker Batman-bebisen är så söööt, jag vill vara den!”. Ni kan ju gissa vilka rollspel som gällde här under kvällen? Max lämnade för en kväll sin vanligaste roll som den gulliga katten Rosetta och var Batman-barn istället. En lugnt och vanligt, sådant. Alltså, jag inte bara gillar det – jag älskar det!

laederlappen

Jag messade Linnéa och frågade om det var ok att jag lånade bilden, och fick ett så otroligt trevligt svar tillbaka – ihop med svaret att ”målet är att nå så många ungar som möjligt”. Ja alltså – som våra ungar behöver det! Varenda en! 

Gilla LimpAns sida på FB för att inte missa bildsläppet!

________________________________________________________________
#Blogg100 – 18/100