Att anlita skidlärare / gå i skidskola

Vi har verkligen försökt uppmuntra våra barn till att åka skidor. Instruerat, peppat, kämpat, testat olika sätt och berättat i ord såväl som visat i praktiken. Det har gått bra, de har fattat mycket av konceptet och de anser sig själva vara riktiga mästare. Med all rätt förstås, det är en härlig inställning, men man vill att de ska vara på en nivå då de känner kontroll på riktigt. Då kan de också känna att de verkligen har roligt, och slappna av i åkningen och njuta av den.

I avsaknad av skidskola denna helg (de erbjudna dagarna passade inte till antalet) så bestämde vi oss för att hyra en privatlärare en timme. Vi har gjort så tidigare, till exempel för två år sedan här i Sälen över lucia (som nu) och sedan gick Stella själv med en lärare en timme samma vinter för att verkligen komma över tröskeln.

Det är också då hon lärt sig alla mest.

Idag? Jag vet inte ens var jag ska börja. En timme för våra tre hyfsat jämna kids gav resultat motsvarande en veckas tragglande med föräldrarna skulle jag säga. Igår kändes branta barnbacken övermäktig och snyftande barn kämpade hårt för att ta sig ner. 20 minuter in i dagens lektion plogade sig alla tre ner helt kontrollerat och glatt. Så fantastiskt!

IMG_6949-1.JPG

IMG_6970.JPG

3 barn, 300:-/per person. Väl värt.

IMG_6969.JPG

Så det är verkligen mitt tips. Låt någon annan lära ditt barn tips och trick och hitta kontroll såväl som glädje i skidåkningen. Det är en hit!

Att vi under skidlektionens timme kunde köra flera åk från toppen var förstås bara en bonus!

Stella ville inte avsluta idag heller trots att bad i Experium väntade och det säger inte lite. Vi följde upp med några åk i barnbackarna vid Snötorget som hade både bättre längd och mer lagom lutning än de vid Gustavsbacken som vid hängt vid tidigare.
Väldigt nöjda när det var dags för badhus vill säga!

IMG_6971-0.JPG