Alltså upplevelsen jag hade på Gärdet igår – wow! När jag tänker på det såhär i efterhand så är det med en värkande kropp men framför allt en mäktig känsla av stolthet. Jag genomförde Tough Viking varianten i Stockholm som är ”Nordens största och brutalaste Obstacle Race och består av hårda, blöta och utmanande kilometrar fyllda med massor av brutalt stora hinder designade av specialister inom Kustjägarkompaniet. Hindren är konstruerade för att ge deltagarna maximal utmaning och utgörs av bland annat eld, is, el, taggtråd, lera, vass, armgång och amerikanska fotbollslag. ”

Förstår ni? 15 kilometer pepprat med tuffa hinder, både fysiskt om mentalt utmanande. Kilometrarna joggas över gropiga åkrar med långt gräs, simmas i vatten, vadas i kärr och dy.

Jag är så stolt över mig själv. För att jag genomförde men kanske främst för att jag vågade starta. ”The miracle isn’t that I finished, it is that I had the courage to start”, som jag senast mässade efter att jag körde Tjejvasan. För hur vanligt är det inte att fastna just där?!

IMG_4694.JPG

Jag körde tillsammans med min starka kompis Jesse och grymma löparen och NMT-ledaren Pernille som jag känner genom bloggandet. Det var fantastiskt att springa tillsammans! Och som vi gjorde de! Vi sprang – på fullt allvar – med leenden på läpparna mest hela vägen och vi joggade lugnt och pratade mycket. Var eventuellt lite irriterande för omgivningen i den framtoningen, haha. Men det var ju just det att 15 kilometer kräver att man hushåller med krafter och låter löpningen vara transportsträcka. Så kändes det också. Vi gick i princip aldrig (undantaget några branta backar där det hade slösat onödig energi och när J fick kramp efter 12 km) utan joggade i behagligt tempo. Rullade på utan tvekan. Njöt. Fast det bästa var förstås att hjälpa varandra över hindren. Ge extra kraft upp för väggar och ner för dem, ge trygghet i vatten när hinder skulle simmas under, peppa när utmaningar kändes stora. Det blev många high-fives under loppet och att springa i mål hand i hand var en självklarhet.

IMG_4695.JPG

Tack Pernille och Jesse! Jag är så glad att jag fick göra detta med er!

IMG_4700.JPG

Henke, Mats och Johan körde också, och de startade en halvtimme efter oss och gick om oss precis på slutet – just enligt min tanke innan när jag anmälde mig till just den tiden. Så grymma grabbar!

Jag var sliten men ändå fräsch i mål, jag höll hela vägen. Galet smutsig förstås, alla turer i djup dy eller krälande på marken i lera hade satt sina spår. Kolla in armen på översta bilden till exempel. Väl hemma några timmar senare lade jag en lerig kropp fylld med blåmärken i ett skönt bad med en badbomb…

IMG_4705.JPG

De här benen alltså! Den här kroppen! Jag upphör aldrig att fascineras över den, vara tacksam. Vad är utseendet i en kjol mot hur de bär mig genom livet?

…och ungefär samma behandling fick familjens kläder. Undrar om de någonsin kommer bli rena?

IMG_4707.JPG

Ja, det var en klart mäktig dag och det var ett glatt och stolt par som höjde den där svarta medaljen (som man får när man kör det långa loppet, de kortare varianterna som finns ger en röd) efter målgång.

IMG_4717.PNG Lite mer rapport om hindren kommer vid tillfälle! För det här ska jag njuta av ett tag nu. Kanske var det en once in a lifetime

23 Comments

 1. Det var riktigt roligt att köra i team. Fast jag vet inte om det blir ”once in a lifetime”, såna har utmaningar tenderar att bli beroendeframkallande!

 2. Grymt! Stort grattis!! Så roligt läsa, jag kände och tänkte precis likadant efter toughest (och har fortfarande inte publicerat min race report)
  Taggad till tänderna på fler såna här lopp nu! Vad blir nästa för dig?:) (och såklart NJUT av din prestation nu!)

  • Tack!!
   Ja herregud vad kul med sånt här! Jag har tröttnat på att jaga tider på 5 km / milen / etc – inte minst då jag tränar så mycket mer varierat nu.
   Jag kommer nog köra Tjejvasan i vinter, för andra gången. Men det stora nya är att det förmodligen blir Sportkullan i sommar – en multisporttävling i Dalarna med mountainbike, löpning och madrasspaddling i fantastisk fjällmiljö. Det ligger dock lite oturligt just den helgen då vi brukar vara på utomlands-hyra-hus-semester ett helt gäng så det är det som är lite tvekan… Men multisport till sommaren tror jag är nästa nya utmaning för mig.

   • Oj vad roligt det lät!! Det ska jag kolla upp mer om 🙂 är också sugen på nya utmaningar och håller helt med, väldigt sugen på varianter tex triathlon, hinderbana eller andra kombinationer

     • Verkar ju galet kul!! Synd jag inte har nån MTB (eller tur… Så jag inte anmäler mig på en gång 😉 )
      Kör ni samma team som på tough Viking?

     • Nej, jag och min svägerska så vi har en plats kvar (en kompis som är sugen men oklart). Så kanske kan få ihop det…
      jag har inte heller någon MB men har tänkt hyra isf. Min man har en så jag kan ev låna någon gång sådär (men för stor för mig egentligen) och vi ska på en helg till Högbo bruk och köra MB (som jag alltså typ aldrig gjort… än) så jag tänker att jag kommer få några tillfällen iaf.
      Har dock köpt en hybrid racer och cyklar ToR jobbet 3 dagar i veckan (12,5 km enkel väg) så jag börjar bli lite van vid cykel allmänt iallafall.
      Jag tror inte det blir fullt, det är en ganska liten tävling. Det finns tre klasser och vi kör i den ”enklaste” tänker vi, den blir nog tillräckligt utmanande ändå.

     • Det blir det säkert! Klokt inte börja med det värsta, garanterat kul och utmanande ändå och bättre känna man har en chans. Är också sugen på Högsbo! Är det den nu i början av okt?

     • De har en specifik träningshelg som vi inte lyckas tajma, men vi hade tänkt åka dit själva. Jag och min mamma var där när jag tränade till tjejvasan och det var sååå ljuvligt. Underbar omgivning, mysigt spa och fantastisk mat. Kan inte bli bättre kombo!
      Nu blir det dock USA-semester halva november (tjohoooo) så vi får nog köra hemmaplan i oktober som vi egentligen spanat på – och så Högbo i april eller så istället.

 3. Japp, det var så himla kul att köra ihop!! Just nu känner kroppen att det nog blev mitt första och enda lopp nånsin, men samtidigt var det så roligt att det nog kan komma att ändra sig.

  • Ja.. såhär 10 dagar senare när jag fortfarande har någon konstig känning av nackspärr och är genomförkyld så vette sjutton alltså. Haha.

  • Härligt massiv racerapport! Måste skriva ner hinder för hinder jag med medans jag fortfarande minns det…
   Jag har nog inte gjort för sista gången, det var sjukt kul – men nu sneglar åt nya, roliga utmaningar. Fått mersmak för att göra nytt, ta fokus lite från tid-hets osv. Vi får se.

 4. Pingback: Vinteraktiviteter varde välkomna! | Lisa & livet från den ljusa sidan

 5. Pingback: Årskrönika 2014 | Lisa & livet från den ljusa sidan

 6. Pingback: Tough Viking 2014 (15 km Stockholm) – banan och hindren | Lisa & livet från den ljusa sidan

 7. Pingback: Det här är jag - och Tjejmilen 2016 - Livet från den ljusa sidanLivet från den ljusa sidan

 8. Pingback: Stockholms roligaste upplevelselopp - upplev Stockholm via löpning -

Write A Comment