Påskledigt med tid för träning

Påsken kan vara min favorithögtid. Jag är inte så mycket för traditioner så jag gillar att slippa alla måsten men sedan ändå göra det som är härligast just under sådana här helger – vara med de man tycker om (familj och vänner), äta gott, slappna av och njuta av vårkänslor och extra lediga dagar. Bättre blir det inte!

Det ger också extra tid till att få in träningen, och den känns ofta som något jag prioriterar att klämma in lite varstans men ofta blir det just inklämt mellan annat – på lunchen, före jobbet, efter barnens läggning osv. Jag siktar absolut på några kvalitetspass under långhelgen – och kanske något myspass också bara för välmåendets skull.

Imorse inledde jag dagen i lagom ledighets-morgontid, vid 9.30, på mitt hemmagym SATS Marievik. Med mig fick jag grymt sällskap i form av Milla som också ville få in egen träning och det var väldigt roligt att jag kunde ta det som brukar vara hennes roll och stod för passuplägget och inspirationen, mitt favorit-axelpass från Lofsan. Kunskapen är förstås fortsatt högst hos Milla men peppen såväl som prestationen stod vi båda för idag. Teamwork! Grym start på dagen och visst är det extra roligt att träna ihop med någon! Och att prata av sig lite också, för den delen. 🙂

20140418-151858.jpgVi inledde med sedvanlig chinsträning idag (och där stod Milla förstås för upplägget med negativa, hold och vanliga med gummiband) så vi körde två varv av axelpasset istället för tre för att inte ta slut totalt i förtid på bekostnad av tekniken. På översta bilden med Milla syns majoriteten av utrustningen och en av övningarna – armhävningar på bosuboll (själv körde jag på knä, det räcker också gott kan jag lova).

Apropå att träna med sällskap så hoppas jag få in något pass med min man under helgen, vi har anlänt Borlänge och morföräldrarna och en timmes träning ihop är hur mysigt som helst tycker jag.