PT-dejt med missagda

Idag såg jag en artikel med intressant läsning om hur man väljer PT och hur fel det kan bli. Om man anlitar någon som inte är särskilt lyhörd eller brydd i den specifika personens utgångsläge och förutsättningar.
Någon sådan har inte jag träffat på, även om jag hört skräckexempel om det i bekantskapskretsen.

Idag hade jag för första gången träff med en för mig ny PT (om än inte ny bekanskap) – Milla, aka missagda. Hon är motsatsen till det ovan och har så grymt stor potential som PT. Hon är relativt nyutbildad men kommer vara en raket i branschen, tro mig! Det jag upplevde idag var stor kunnighet, skarpt öga för detaljer (läs: mina svagheter och vad jag fuskade med / vilka muskler jag inte fick full kontakt med i övningar) och grym pepp. Jag älskar när PTs hejar på och får en att komma ihåg att ta i det lilla extra. Sen var passet också det viktiga grundläggande, dvs välplanerat och utformat efter mig och mina behov och förutsättningar. Något som förstås blir extra bra om man tränar ihop längre. Jag skulle supergärna träna med Milla regelbundet, det skulle verkligen ge en personlig och engagerad PT och utveckling därefter. Med det sagt ser jag fram emot vår nästa inbokade dejt och får ta en funderare på hur jag vill PT-träna på längre sikt.

20140221-181345.jpg

Milla kör sina pass utomhus, och det kan kanske kännas lite ovanligt. För visst kan det ibland vara motigt att ge sig ut om vädergudarna inte är på sitt allra bästa humör. Som imorse vid 7-snåret när jag cyklade hemifrån i stora, blöta snöflingor i sidled för att ta mig till Aspudden där hon (oftast) håller till… Fast det är som med all utomhusaktivitet att är man rätt klädd så får man extra energi av det. Tro mig, jag är inte bara en utomhus-hurtbulle som äääälskar allt vad utomhus är och svarar på allt med ”det finns inga dåliga kläder…” osv. Så därför måste ni tro mig när jag säger att det är en sån WIN när man väl kämpar i friska luften. Under passet tänkte jag inte alls på att det var ute, men jag tror att energin jag byggde upp och har burit med mig hela dagen blev högre än vanligt. Fräscht, uppfriskande, härligt – energiboost!

20140221-181445.jpg

Resultatmässigt så var passet som sagt väldigt bra uppbyggt och effektivt, och vi körde med några få av alla de redskap Milla har och utnyttjar i sina pass. Idag var det fokus på ben och core och det var Jungle Gym (jämför TRX) och ett par kettlebells som kompletterade lekparkens redskap.

20140221-181543.jpg

Dagens tips och sånt jag tar med mig:
1) Höften måste stabiliseras i övningarna (t.ex draken och kissande hunden). Detta sa en PT åt mig efter en grundlig undersökning av min kropps reaktion i olika positioner under en timme (!) och jag är så imponerad av Milla som såg det direkt.
2) Coren! Får inte glömmas i övningarna! Navel-navel-navel!
3) Min rörlighet i bröstrygg – baksida lår är inte bra. Jag vet att jag inte kan göra en enda overhead squat ens med träpinne (!) men har lite ignorerat det – men idag blev det så otroligt tydligt när jag inte ens klarade av att göra (!) en basic knäböj med en kettlebell upp i ena armen. Träna rörlighet!
4) Och så tar jag förstås med mig passet för det var så himla bra. Men det delar jag inte med mig av här. Boka in Milla själv istället. 😉 Hon kör PT Online också för den som inte bor i Stockholm.

20140221-181623.jpg
Lite lätt (eh) blöt efter cykelturen hem och en kvart senare – vid 9 – på väg till jobbet nöjd efter en grym start på dagen.