Testat: Mellisnyheter från Danonino

Förra veckan fick jag hem ett par bud med nyheter från Danone/Danonino.

Vi börjar med den som är inriktad mot barn – en ny drickyoghurt i rolig skepnad och vars innehåll består av mindre socker än föregångarna. Våra barn äter inte så mycket yoghurt, eller dricker för den delen, de är helt enkelt inte så intresserade och jag kan tycka att det finns bättre alternativ än söt yoghurt. Däremot vet jag hur det är att vara på språng som vi är mest hela tiden på helgerna och ha svårt att hitta bra mellisalternativ som är smidiga och snabba och som inte behöver trugas i. Som sådant är Danoninos drickyoghurt utmärkt, smidigare blir det inte och våra barn gjorde tummen upp för smak och var såklart rätt nöjda över förpackningen som fick flytta in i Pippihuset när innehållet var tömt.
Mindre socker än föregångarna inledde jag med att skriva, och det är ju bra. Men man ska inte för det tro att det är särskilt lite utan det landar på drygt 10%. Så nej – vi kommer inte byta ut varken frukost eller kvällsmål mot detta men en helg med utflykt tar jag gärna med en sån här och tar fram. Och ärligt talat – hellre äkta socker än sötningsmedel av olika slag åt barnen, vare sig det kallas ”naturligt” (som stevia) eller annat.

20140217-093722.jpg
Händer som var ivriga att rycka åt sig varsin drickyoghurt, tummar som gör tummen upp och danonino-dinos på besök i pippihuset.

Nyheten för vuxna heter yoghurtkvarg, ”vitalinea pro”. Det är en kvargprodukt med (förstås) hög proteinhalt vilket är vad alla (?) träningsmänniskor suktar efter och jag tycker att konceptet med riktiga frukter och bär i botten av yoghurten är smart. Det är bökigt med mellisar som det ska blandas och trixas med tycker jag som alltid är i tidsnöd på eftermiddagarna när sådan behövs och här slipper man det. Även här är dock sockerinnehållet i överkant, men en del kommer naturligt från bären hoppas jag. Yoghurt-kvarg är basen, som sagt, men jag som är känslig värre för tjock konsistens (klarar bara inte av det och äter därför sällan varken kvarg eller yoghurt) tycker inte att den var så yoghurtig utan rätt kvarg-sträv. Betydligt tjockare än Lidls yoghurt-kvarg. Fast det finns ju många kvarg-älskare där ute – något för er kanske?

20140217-093816.jpgBlåbär, jordgubb, passionsfrukt.