Sovmorgon och Grand Bazaar

Vi inledde sent idag, fick nästan stressa för att inte riskera frukostens avdukning vid 10 och vi gick ut först efter utcheckning efter 11. Lika bra det, vi har en lång dag framför oss. Reser vidare mot Jordanien gör vi först inatt. De 2,5 timmarnas flyg avgår efter midnatt så det kan bli aningen jobbigt. Vi är mentalt förberedda och med nattens 9 sköna timmars sömn bakom oss har vi även gjort det bästa vi kan fysiskt. Vi har flera resor av det här slaget framför oss – det är ingen slump utan snarare en av anledningarna att summan av våra alla flygbiljetter underskrider en ToR-biljett till Thailand under julhelgerna. Då får det vara värt att bita ihop lite extra.

Idag promenad-snirklade vi oss först upp till Grand bazaar. Vi var beredda på att det kanske inte skulle vara så lämpligt med barn så vi höll hårt i dem, men det var inte alls som jag tänkt mig utan luftigt, charmigt och med okej antal besökare. Barnen höll vi förstås hårt i ändå, liksom i de allra flesta situationer.

Den enda som handlade var Stella. Hon förälskade sig i en liten handmålad porslinskatt och det är klart att man ska få köpa sig en souvenir även om föräldrarna inte är några fan av sådana. Däremot hade jag gärna proppat balkongtaket fullt av turkiska lampor – men det köpet är väl inte heller helt lägligt.

20131214-192440.jpg

20131214-192509.jpg

20131214-192515.jpg